Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Διάλογο όλων υπό τον Μόρσι ζητά ο αντιπολιτευόμενος Ελ Μπαραντέι

Διάλογο όλων υπό τον Μόρσι ζητά ο αντιπολιτευόμενος Ελ Μπαραντέι

Έκτακτη συνάντηση του Αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι με τα ισλαμιστικά κόμματα και τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης ζήτησε ο Μοχάμεντ ελ Μπάραντεϊ, με στόχο το τερματισμό της βίας και την έναρξη «σοβαρού διαλόγου». Ο πρόεδρος Μόρσι θα βρεθεί, για λίγες ώρες την Τετάρτη στο Βερολίνο -έχοντας ήδη περικόψει σημαντικά το αρχικό πρόγραμμα της επίσκεψής του στην κεντρική Ευρώπη μπροστά στην αναζωπύρωση της βίας στους δρόμους της χώρας, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 52 ανθρώπους.

Έκτακτη συνάντηση του Αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι με τα ισλαμιστικά κόμματα και τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης ζήτησε ο Μοχάμεντ ελ Μπάραντεϊ, με στόχο το τερματισμό της βίας και την έναρξη «σοβαρού διαλόγου».

Ο πρόεδρος Μόρσι θα βρεθεί, για λίγες ώρες την Τετάρτη στο Βερολίνο -έχοντας ήδη περικόψει σημαντικά το αρχικό πρόγραμμα της επίσκεψής του στην κεντρική Ευρώπη μπροστά στην αναζωπύρωση της βίας στους δρόμους της χώρας, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 52 ανθρώπους.

«Χρειάζεται αμέσως συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο, τους υπουργούς Αμυνας και Εσωτερικών, το κυβερνών κόμμα, τους σαλαφιστές και την ηγεσία του Μετώπου Εθνικής Σωτηρίας για να γίνουν επείγοντα βήματα ώστε να τερματιστεί η βία και να ξεκινήσει ένας σοβαρός διάλογος» ανέφερε ο Ελ Μπαραντέι στον λογαριασμό του στο Twitter την Τετάρτη.

Ο Μόρσι, που αρχικά θα πήγαινε την Τετάρτη στο Βερολίνο για διήμερη επίσκεψη και θα συνέχιζε την Παρασκευή με επαφές στο Παρίσι, σκοπεύει τελικά να επιστρέψει στο Κάιρο το βράδυ της Τετάρτης.

Η έκκληση Μπαραντέι για διάλογο ακολουθεί την πρόσκληση Μόρσι το Σαββατοκύριακο, που είχε πέσει όμως στο κενό. Ενδεικτική της σοβαρότητας της κατάστασης είναι η προειδοποίηση του στρατηγού Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, υπουργού Άμυνας, την Τρίτη πως η πολιτική κρίση «απειλεί τα θεμέλια του αιγυπτιακού κράτους», τονίζοντας πως οι ένοπλες δυνάμεις «θα παραμείνουν ο συμπαγής λίθος, στον οποίο στηρίζονται τα θεμέλια της Αιγύπτου».

Ο στρατός έχει αναπτυχθεί σε πόλεις του Σουέζ, όπου έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις αιματηρές ταραχές -αλλά, παρά τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, οι διαδηλώσεις επέμειναν και τη νύχτα προς Τρίτη.

Οι ένοπλες δυνάμεις είχαν «χρησιμοποιηθεί» γενικά για την αντιμετώπιση διαδηλώσεων στο ενδιάμεσο στρατιωτικό καθεστώς μετά την πτώση του Μουμπάρακ, αλλά κρατούσαν «χαμηλό προφίλ» μετά την άνοδο του Μόρσι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Εγραψε ιστορία ο συγκλονιστικός Παναγιώτης Γκιώνης και πάει Παρίσι!

Ο πρωταθλητής του πινγκ πονγκ σε ηλικία 44 ετών κατάφερε κάτι που φαινόταν ουτοπικό και ανέλπιστο, αλλά το τεράστιο ταλέντο του και η αστείρευτη ψυχική του δύναμη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024