Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πώς έφτασαν οι Αρχές στον ύποπτο για τις επιθέσεις στη νοτιοδυτική Γαλλία

Πώς έφτασαν οι Αρχές στον ύποπτο για τις επιθέσεις στη νοτιοδυτική Γαλλία

Ένας 24χρονος Γάλλος αλγερινής καταγωγής είναι ο άνδρας που έχει οχυρωθεί σε σπίτι στην Τουλούζη και θεωρείται ύποπτος για τις επιθέσεις σε εβραϊκό σχολείο και κατά τριών στρατιωτών με καταγωγή από τη βόρεια Αφρική και την Καραϊβική. Ο άνδρας έχει δηλώσει ότι έχει επαφές με την Αλ Κάιντα. Οι Αρχές φαίνεται ότι τον εντόπισαν παρακολουθώντας διαδικτυακή διεύθυνση του αδελφού του.

Ένας 24χρονος Γάλλος αλγερινής καταγωγής είναι ο άνδρας που έχει οχυρωθεί σε σπίτι στην Τουλούζη και θεωρείται ύποπτος για τις επιθέσεις σε εβραϊκό σχολείο και κατά τριών στρατιωτών με καταγωγή από τη βόρεια Αφρική και την Καραϊβική.

Ο άνδρας έχει δηλώσει ότι έχει επαφές με την Αλ Κάιντα. Η αστυνομία έχει περικυκλώσει το σπίτι, όπου βρίσκεται ο άνδρας. Ο ίδιος δηλώνει ότι θα παραδοθεί το απόγευμα.

Ο 24χρονος θεωρείται ύποπτος για τις επτά δολοφονίες που διαπράχθηκαν στην Τουλούζη και τη γειτονική Μοντομπάν της νοτιοδυτικής Γαλλίας. Πρόκειται για δύο επιθέσεις κατά στρατιωτικών και εκείνη της Δευτέρας στο εβραϊκό σχολείο που άφησε πίσω της τέσσερις νεκρούς: έναν ραβίνο και τρία παιδιά.

Σε συνομιλία του με την γαλλική αστυνομία, ο 24χρονος Μοχάμεντ Μεράχ είπε ότι βρισκόταν για αρκετό διάστημα στη μεθόριο μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν.

Ο άνδρας φέρεται να είχε συλληφθεί στην επαρχία Κανταχάρ του Αφγανιστάν για πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου, σύμφωνα με πηγή της έρευνας που επιβεβαίωσε σχετική πληροφορία του δικτύου Europe1.

Όπως έγινε γνωστό είχε συλληφθεί για κατασκευή βομβών το Δεκέμβριο του 2007 στην αφγανική επαρχίας Κανταχάρ. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών αλλά δραπέτευσε από τη φυλακή τον Ιούνιο του 2008 σε μαζική απόδραση περίπου 1000 ατόμων.

Σύμφωνα με την αρχισυντάκτρια του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου France 24, η οποία μίλησε μαζί του, ο άνδρας είπε ότι βρίσκεται σε σύνδεση με την Αλ Κάιντα, ότι οι πράξεις του δεν είναι παρά η αρχή μίας τρομοκρατικής εκστρατείας.

Εξήγησε ότι είναι αντίθετος με τον νόμο για την ισλαμική μαντίλα και αγωνίζεται κατά της συμμετοχής της Γαλλίας στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

«Οι εβραίοι σκότωσαν τους αδελφούς μας στην Παλαιστίνη» πρόσθεσε. Δήλωσε, επίσης, ότι έχει βιντεοσκοπήσει όλες τις δολοφονίες και ότι θα τις αναρτήσει στο Διαδίκτυο.

Πώς έφτασαν οι Αρχές στον δράστη

Ο ύποπτος «ήταν στο στόχαστρο της κεντρικής διεύθυνσης των υπηρεσιών πληροφοριών εσωτερικού, όπως και άλλα πρόσωπα, μετά τις δύο πρώτες επιθέσεις» (εναντίον στρατιωτικών στις 11 και 15 Μαρτίου).

Η έρευνα επιταχύνθηκε μετά τον εντοπισμό διαδικτυακής διεύθυνσης του αδελφού του 24χρονου, έγινε γνωστό από πηγές της έρευνας. Η μητέρα του Μεράχ, ο αδελφός του και η σύντροφος του αδελφού Μεράχ είναι υπό κράτηση από τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Η έρευνα επιχειρούσε να εξακριβωθεί με ποιον τρόπο ο δράστης έκλεισε ραντεβού με το πρώτο θύμα της σειράς των δολοφονιών, με απάντηση σε μικρή αγγελία που είχε δημοσιεύσει ο αλεξιπτωτιστής Ιμάντ Ιμπν Ζιατέν για την πώληση της μηχανής του.

Φορώντας πολιτικά, ο 30χρονος αλεξιπτωτιστής Ιμάντ Ιμπν Ζιατέν δολοφονήθηκε με μία σφαίρα στο κεφάλι στις 11 Μαρτίου στην Τουλούζη.

Όταν αστυνομικοί έμαθαν ότι ο δολοφόνος μετακινείται με ένα σκούτερ TMax 530, επισκέφθηκαν την αντιπροσωπεία της Yamaha στην περιοχή, όπου έμαθαν ότι μερικές ημέρες νωρίτερα «κάποιος άνδρας ντυμένος στα μαύρα επισκέφθηκε την αντιπροσωπεία για να ζητήσει την απενεργοποίηση του συστήματος που επιτρέπει τον γεωγραφικό εντοπισμό της μηχανής σε περίπτωση κλοπής», αναφέρουν πηγές της έρευνας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η εξήγηση του Τζάρον Μπλόσομγκεϊμ για το επεισόδιο μετά το Φενέρ-Μονακό

Ο Τζάρον Μπλόσομγκεϊμ αναφέρθηκε στο επεισόδιο που έλαβε χώρα μετά τη λήξη του Game 4 ανάμεσα στη Φενέρ και τη Μονακό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024