Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψη υπόπτου για το φονικό στην Τουλούζη

Σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψη υπόπτου για το φονικό στην Τουλούζη

Ένα σπίτι στην Τουλούζη, όπου βρίσκεται ένας 24χρονος άνδρας, ύποπτος για το φονικό σε εβραϊκό σχολείο στην περιοχή, έχει περικυκλώσει η γαλλική αστυνομία από τα ξημερώματα της Τετάρτης. Ο άνδρας που δηλώνει ότι έχει σχέσεις με την Αλ Κάιντα έχει «ταμπουρωθεί» και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις Αρχές. Συνελήφθη ο αδελφός του. Τρεις αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί ελαφρά σε ανταλλαγή πυρών. Πώς έφτασαν οι Αρχές στον εντοπισμό του. Infographic με επιθέσεις κατά εβραϊκών στόχων τα τελευταία 40 χρόνια

Ένα σπίτι στην Τουλούζη, όπου βρίσκεται ένας 24χρονος άνδρας, ύποπτος για το φονικό σε εβραϊκό σχολείο, έχει περικυκλώσει η γαλλική αστυνομία από τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Η αστυνομία έχει εντοπίσει και προσπαθεί να συλλάβει τον άνδρα, ο οποίος δηλώνει ότι έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα.

Ο 24χρονος έχει οχυρωθεί σε ένα σπίτι σε πυκνοκατοικημένη συνοικία της Τουλούζης και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις Αρχές. Δεν κρατά ομήρους.

Αστυνομικοί με κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα έχουν αποκλείσει τη συνοικία, η οποία δεν βρίσκεται μακριά από το εβραϊκό σχολείο που δέχθηκε την επίθεση τη Δευτέρα.

Το χρονικό της επιχείρησης

  • Οι διαπραγματεύσεις μετά από διακοπή δύο ωρών άρχισαν και πάλι γύρω στις 14:00.
  • Πληροφορίες για το παρελθόν του άνδρα ήρθαν στο φως: είχε συλληφθεί το 2007 στο Αφγανιστάν, καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών αλλά τον Ιούνιο του 2008 απέδρασε σε μαζική φυγή κρατούμενων.
  • Λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι ξεκίνησε η εκκένωση της περιοχής. Οι κάτοικοι της συνοικίας της Τουλούζης, όπου βρίσκεται ο ύποπτος δεν είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους μέχρι εκείνη τη στιγμή.
  • Οι διαπραγματεύσεις με τον νεαρό άνδρα έχουν διακοπεί.
  • Ο άνδρας δεν φαίνεται να έχει εκφράσει συγκεκριμένα αιτήματα.
  • Λίγο πριν τις 11:00 το πρωί ακούστηκε έκρηξη. Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε ελεγχόμενη έκρηξη για να μετακινήσει ένα αυτοκίνητο.
  • Γαλλικά μέσα ενημέρωσης έχουν συνδέσει τον ύποπτο με μια οργάνωση που ονομάζεται Forsane Alizza (Ιππότες Τιμής), η οποία απαγορεύτηκε τον προηγούμενο μήνα από τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας.
  • Αστυνομικοί βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τον νεαρό άνδρα. Εκείνος δηλώνει ότι θα παραδοθεί το απόγευμα.
  • Γύρω στις 10:00 το πρωί ο ύποπτος πέταξε ένα όπλο έξω από το παράθυρο, με αντάλλαγμα ένα κινητό τηλέφωνο. Πιστεύεται ότι έχει στην κατοχή του και άλλα όπλα.
  • Ο Γάλλος, αλγερινής καταγωγής, ύποπτος δηλώνει ότι έχει σχέσεις με την Αλ Κάιντα.
  • Σημειώνεται ανταλλαγή πυρών με τις Αρχές. Τρεις αστυνομικοί τραυματίζονται.
  • Συλλαμβάνεται ο αδελφός του 24χρονου σε άλλο σημείο στην Τουλούζη. Υπό κράτηση βρίσκονται η μητέρα, ο αδελφός και η σύντροφος του αδελφού.
  • Το πρωί της Τετάρτης η μητέρα του 24χρονου βρέθηκε στο σημείο, προσπαθώντας να πείσει τον γιο της να παραδοθεί.
  • Τα ξημερώματα της Τετάρτης οι Αρχές περικυκλώνουν σπίτι στην Τουλούζη, όπου βρίσκεται ένας ύποπτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιογράφων της Le Figaro, η αστυνομία χρησιμοποιεί συσκευή υπέρυθρων ακτίνων για να εντοπίζει τις κινήσεις του υπόπτου μέσα από τους τοίχους του σπιτιού, όπου βρίσκεται.

Δείτε σε Infographic τις σημαντικότερες επιθέσεις κατά εβραϊκών και ισραηλινών στόχων τα τελευταία 40 χρόνια.

Ο 24χρονος θεωρείται ύποπτος για τις επτά δολοφονίες που διαπράχθηκαν στην Τουλούζη και τη γειτονική Μοντομπάν της νοτιοδυτικής Γαλλίας. Ανάμεσα στις επιθέσεις είναι και εκείνη στο εβραϊκό σχολείο που άφησε πίσω της τέσσερις νεκρούς: έναν ραβίνο και τρία παιδιά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024