Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Με διάγγελμα διαψεύδει ο Καντάφι τις φήμες για τον τραυματισμό του

Με διάγγελμα διαψεύδει ο Καντάφι τις φήμες για τον τραυματισμό του

Με ένα σύντομο ηχογραφημένο διάγγελμα απάντησε ο Μουαμάρ Καντάφι στις εκτιμήσεις του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών ότι τραυματίστηκε και ότι είναι πλέον μακριά από την Τρίπολη. «Λέω στους δειλούς σταυροφόρους ότι είμαι σε ένα σημείο που δεν μπορείτε να με βρείτε και να σκοτώσετε», εννοώντας τις καρδιές «εκατομμυρίων ανθρώπων».

Με ένα σύντομο ηχογραφημένο διάγγελμα απάντησε ο Μουαμάρ Καντάφι στις εκτιμήσεις του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών ότι τραυματίστηκε και ότι είναι πλέον μακριά από την Τρίπολη.

«Λέω στους δειλούς σταυροφόρους ότι είμαι σε ένα σημείο που δεν μπορείτε να με βρείτε και να σκοτώσετε», είπε απευθυνόμενος προς το ΝΑΤΟ, αναφερόμενος στην επιδρομή της Πέμπτης κατά του συγκροτήματος του στην Τρίπολη.

«Είμαι στις καρδιές εκατομμυρίων», είπε.

Ο Καντάφι ευχαρίστησε μάλιστα τους αρχηγούς κρατών που ενδιαφέρθηκαν για την κατάστασή του και ζήτησαν να πληροφορηθούν αν είναι καλά στην υγεία του μετά την αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ. Όπως ισχυρίστηκε, στην επιδρομή σκοτώθηκαν «τρεις δημοσιογράφοι-πολίτες».

Νωρίτερα, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Φράνκο Φρατίνι ανέφερε ότι ο Καντάφι έχει τραυματιστεί κατά τη διάρκεια ΝΑΤΟϊκής επιδρομής και ότι, κατά πάσα πιθανότητα, έχει μεταφερθεί εκτός Τρίπολης.

Επικαλέστηκε την μαρτυρία του καθολικού επισκόπου στη Λιβύη λέγοντας΄οτι έχει εμπιστοσύνη στα λόγια του.

Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ επισήμαναν ότι, παρά τις δημοσιογραφικές πληροφορίες για τραυματισμό του Καντάφι, «δεν είδαμε τίποτα που να επιβεβαιώνει αυτές τις πληροφορίες», όπως διευκρίνισε ο Μαρκ Τόνερ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σε μία παράλληλα εξέλιξη, ισπανικός ραδιοφωνικός σταθμός μετέδωσε ότι ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Λουίς Μορένο Οκάμπο, πρόκειται να ζητήσει την Δευτέρα να εκδοθούν διεθνή εντάλματα σύλληψης για τον Καντάφι, το γιο του και τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024