Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντιζέλ, ο αστυνομικός σκύλος που πέθανε για τη Γαλλία

Ντιζέλ, ο αστυνομικός σκύλος που πέθανε για τη Γαλλία

Η Ντιζέλ, βελγικός ποιμενικός που ανήκε στην επίλεκτη μονάδα RAID της γαλλικής αστυνομίας, πέθανε για να υπερασπιστεί τους ανθρώπους κατά την πολύωρη πολιορκία στο Σεν Ντενί. Χτυπήθηκε από πυρά Καλάσνικοφ ΑΚ-47 από την γυναίκα καμικάζι πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ζωσμένη. Βαριά τραυματισμένη γύρισε για να πεθάνει στην αγκαλιά του ανθρώπου-συναδέλφου της. Η γαλλική αστυνομία αποτίει φόρο τιμής στον σκύλο της. Και το Διαδίκτυο αποχαιρετά με συγκίνηση την Ντιζέλ στα hashtag #JeSuisChien («Είμαι Σκύλος»), #RIPDiesel και #prayfordog...

Η Ντιζέλ, βελγικός ποιμενικός που ανήκε στην επίλεκτη μονάδα RAID της γαλλικής αστυνομίας, πέθανε για να υπερασπιστεί τους ανθρώπους κατά την πολύωρη πολιορκία στο Σεν Ντενί.

Οι Αρχές αποτίουν φόρο τιμής στην Ντιζέλ και υπογραμμίζουν τον σημαντικό ρόλο των αστυνομικών σκύλων στις επιχειρήσεις τους. Και το Διαδίκτυο αποχαιρετά με συγκίνηση την Ντιζέλ στα hashtag #JeSuisChien («Είμαι Σκύλος»), #RIPDiesel και #prayfordog.

Η Ντιζέλ μπήκε πρώτη στο διαμέρισμα, όπου υπήρχαν υπόνοιες ότι μπορεί να κρυβόταν ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, με αποστολή να εκτιμήσει την επικινδυνότητα της κατάστασης.

Βρήκε την γυναίκα καμικάζι κρυμμένη κάτω από μία σκάλα. Σύμφωνα με πηγές της γαλλικής αστυνομίας, η καμικάζι πρώτη πυροβόλησε την Ντιζέλ με ένα Καλάσνικοφ ΑΚ-47 και μετά ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη.

«Είχε τραυματιστεί πάρα πολύ βαριά, όμως γύρισε πίσω για να πεθάνει δίπλα στον συνεργάτη της» είπε ένας από τους πράκτορες που μετείχε στην επιχείρηση. Μια ακόμη απόδειξη του μοναδικού δεσμού μεταξύ ανθρώπου και σκύλου.

Κατά την πολύωρη επιχείρηση στο Σαν Ντενί, μία γυναίκα καμικάζι ανατινάχθηκε και δεύτερος ύποπτος έπεσε νεκρός. Συνελήφθησαν επτά ύποπτοι.

Η γαλλική αστυνομία ανακοίνωνε με μήνυμα στο Twitter τον θάνατο της Ντιζέλ. «Η Diesel, λυκόσκυλο 7 ετών της #RAID σκοτώθηκε από τους τρομοκράτες κατά την επιχείρηση» ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Οι σκύλοι εφόδου και εντοπισμού εκρηκτικών είναι απαραίτητοι στις αποστολές των μελών της #RAID», αναφέρεται σε άλλο tweet στο λογαριασμό της γαλλικής αστυνομίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024