Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Διαψεύδει η Αθήνα τη δήλωση του Ιρλανδού ΥΠΟΙΚ

Διαψεύδει η Αθήνα τη δήλωση του Ιρλανδού ΥΠΟΙΚ

Κατηγορηματικά διαψεύδει η κυβέρνηση τη δήλωση του ιρλανδού υπουργού Οικονομικών Μάικλ Νούναν, ο οποίος προσερχόμενος στο Eurogroup είπε πως οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά θα γίνονται στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. Επιθέσεις και χτυπήματα κάτω από τη μέση δέχεται ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ο Γ.Σακελλαρίδης.

Κατηγορηματικά διαψεύδει το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη τη δήλωση του ιρλανδού υπουργού Οικονομικών Μάικλ Νούναν, ο οποίος προσερχόμενος στο Eurogroup άφησε να εννοηθεί πως επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους θεσμούς αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Παράλληλα, πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφεραν ότι «δεν υπάρχει καμία αλλαγή στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση και πως την κυβέρνηση εκπροσωπεί στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ το απόγευμα της Δευτέρας, μετά τη συζήτηση των ελληνικών προτάσεων στο Eurogroup, ο κυβερνητικός εκπροσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης σχολίασε τη δήλωση Νούναν, λέγοντας: «Εξαίρω τη στάση του Γ.Βαρουφάκη, ο οποίος δέχεται επιθέσεις, ακόμη και χτυπήματα κάτω από τη μέση».

Προσερχόμενος στο Eurogroup ο κ. Νούναν δήλωσε πως σημειώθηκε σημαντική πρόοδος και πως «η Ελλάδα έχει αποφασίσει ότι η ομάδα που θα διεξάγει τις συνομιλίες θα έχει έδρα το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης» Γιάννη Δραγασάκη.
Bλ. σχετικό video λεπτό 0.40:
http://tvnewsroom.consilium.europa.eu/event/eurogroup-meeting-march-2015/arrival-and-doorstep-ie-noonan26

Ο Γιάννης Δραγασάκης είναι επικεφαλής του κυβερνητικού συμβουλίου οικονομικής πολιτικής.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση, δήλωσε πως το βασικό μήνυμα είναι η Ελλάδα να σταματήσει να χάνει χρόνο και να αναπτύξει το πακέτο μεταρρυθμίσεων.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν έκανε δηλώσεις προσερχόμενος.

Αίσθηση επίσης προκαλεί η συχνή χρήση της λέξης «τρόικα» από πολλούς υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο ισπανός Λουίς ντε Γκίντος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024