Σάββατο 11 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΓΣΕΕ: Οι μισθοί δεν διαμορφώνονται με νομοθετικές ρυθμίσεις

ΓΣΕΕ: Οι μισθοί δεν διαμορφώνονται με νομοθετικές ρυθμίσεις

Τη θέση της ΓΣΕΕ υπέρ της ελεύθερης διαπραγμάτευσης για τον ορισμό του κατώτατου μισθού επανέλαβε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ.Παναγόπουλος, τονίζοντας ότι η διαμόρφωση του «δεν είναι θέμα νομικού βολονταρισμού». Όπως δήλωσε, μετά από συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, «η ύπαρξη σχετικού νομοθετήματος θα έστελνε μεν ένα πολιτικό μήνυμα, ωστόσο στην πράξη δεν μπορούν να διαμορφωθούν με νομοθετικές ρυθμίσεις οι μισθοί».

Τη θέση της ΓΣΕΕ υπέρ της ελεύθερης διαπραγμάτευσης για τον ορισμό του κατώτατου μισθού επανέλαβε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ.Παναγόπουλος, τονίζοντας ότι πρόκειται για ζήτημα πολύπλοκο και ότι η διαμόρφωση του «δεν είναι θέμα νομικού βολονταρισμού».

Συμπλήρωσε βέβαια ότι «η ύπαρξη σχετικού νομοθετήματος θα έστελνε μεν ένα πολιτικό μήνυμα, ωστόσο στην πράξη δεν μπορούν να διαμορφωθούν με νομοθετικές ρυθμίσεις οι μισθοί».

Υπερθεματίζοντας ανέφερε ότι «Υπάρχουν σήμερα καταγγελίες πως ο κατώτατος μισθός για τους νέους έως 25 ετών δεν καταβάλλεται. Ακόμη και χίλια ευρώ να πούμε ότι θα παίρνουν οι εργαζόμενοι, στην πράξη δεν θα τα πάρουν».

Ελεύθερα εργαζόμενοι και εργοδότες θα πρέπει να μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις, σημείωσε ο ίδιος.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο κ. Παναγόπουλος στους δημοσιογράφους, μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια, με αφορμή τη μεταφορά κονδυλίων ύψους 680 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα ΕΠΑΝΕΚ για την εκπαίδευση των εργαζομένων.

Yπέρ της ελεύθερης διαπραγμάτευσης και όχι της νομοθετικής παρέμβασης για τον κατώτατο μισθό τάσσεται και η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), ο πρόεδρος της οποίας κ. Βασίλης Κορκίδης υποστήριξε πως πρέπει να αφήσουν την αγορά να αυτορρυθμιστεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Αταμάν: «Σλούκας και Χουάντσο θα παίξουν 100% στο Final Four»

Ο Εργκίν Αταμάν εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι τόσο ο διεθνής γκαρντ όσο και ο Ισπανός φόργουορντ θα προλάβουν το Final 4 της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Μαϊου 2024