Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΕΣΕΕ: Επανεκκίνηση πραγματικής οικονομίας με Αναπτυξιακή Τράπεζα ΜμΕ

ΕΣΕΕ: Επανεκκίνηση πραγματικής οικονομίας με Αναπτυξιακή Τράπεζα ΜμΕ

Στην ανάγκη επανεκκίνησης της «πραγματικής» οικονομίας μέσα από τη δημιουργία αξιόπιστων δομών χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως είναι η προτεινόμενη από τον εμπορικό κόσμο Αναπτυξιακή Τράπεζα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΑΤΜΕ), που θα προέλθει μέσα από τις συνέργειες του ΕΤΕΑΝ με τις δομές των συνεταιριστικών τραπεζών, εστίασε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β.Κορκίδης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της «Ημέρας του Ελληνικού Εμπορίου».

Στην ανάγκη επανεκκίνησης της «πραγματικής» οικονομίας μέσα από την δημιουργία διαθέσιμων και αξιόπιστων δομών χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εστίασε σήμερα, Δευτέρα, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της «Ημέρας του Ελληνικού Εμπορίου».

Παρουσιάζοντας τις τρέχουσες εξελίξεις στο ελληνικό εμπόριο ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ αναφέρθηκε στο γενικότερο κλίμα στην αγορά και στην κοινωνία και επέμεινε ότι η απάντηση στο μεγάλο πρόβλημα βιωσιμότητας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, δεν μπορεί να είναι άλλη από την επανεκκίνηση της «πραγματικής» οικονομίας και την στήριξή τους, κυρίως μέσα από την δημιουργία διαθέσιμων και αξιόπιστων δομών χρηματοδότησης, όπως είναι η προτεινόμενη από την ΕΣΕΕ ειδικής Αναπτυξιακή Τράπεζα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΑΤΜΕ) που θα προέλθει μέσα από τις συνέργειες του ΕΤΕΑΝ με τις δομές των συνεταιριστικών τραπεζών.

Στο ίδιο πλαίσιο υποστήριξε ότι οι ανάγκες ρευστότητας της αγοράς μέχρι το τέλος του χρόνου είναι 7 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά 18 δισ. ευρώ λείπουν από τις εμπορικές επιχειρήσεις.

Ο κ. Κορκίδης επεσήμανε την πρωτοβουλία της ΕΣΕΕ να επιδιώξει πιλοτική δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το ζήτημα της άρνησης παροχής περίθαλψης προς τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τις οικογένειές τους, λόγω μη καταβολής εισφορών.

Η Συνομοσπονδία θέλει να περάσει το μήνυμα ότι, ο υποχρεωτικός χαρακτήρας της κοινωνικής ασφάλισης δεν θεμελιώνει απλώς υποχρεώσεις, συχνά ασφυκτικές και δυσβάστακτες για τον πολίτη, αλλά και δικαιώματα.

Στο θέμα των εργασιακών σχέσεων τάχθηκε για ακόμη μια φορά υπέρ της ελεύθερης διαπραγμάτευσης -και όχι της νομοθετικής παρέμβασης για τον κατώτατο μισθό – υποστηρίζοντας πως η αγορά πρέπει να αυτορυθμισθεί.

Ακόμη, τόνισε τις προσπάθειες της ΕΣΕΕ για τη δημιουργία του «Συνηγόρου του Επιχειρηματία» στα πρότυπα ή εντός των πλαισίων του «Συνηγόρου του Πολίτη». Όπως είπε, μέχρι τότε, η ΕΣΕΕ θα δημιουργήσει ειδική υποστηρικτική διαδικασία, με τον τίτλο «Δικηγόρος του Εμπόρου», που θα προσφέρει γενικές κατευθύνσεις στους επιχειρηματίες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην δραστηριότητά τους.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις Κυριακές προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, τονίζοντας ότι η απόφαση δεν πρέπει να εκλαμβάνεται από την κυβέρνηση ως εστία ανταγωνισμού αλλά ως ευκαιρία για το διάλογο επάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Τέλος, αναφέρθηκε και στις τροποποιήσεις του καταστατικού της ΕΣΕΕ και κυρίως στο ότι η οργάνωση αφενός περιλαμβάνει και εκπροσωπεί το εμπόριο κάθε διάστασης και μορφής, αφετέρου εκφράζει πλέον γενικότερα το χώρο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024