Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εγκληματίας... κυβερνοπολέμου καταδικάστηκε στην Εσθονία

Εγκληματίας… κυβερνοπολέμου καταδικάστηκε στην Εσθονία

Ένας χάκερ ρωσικής καταγωγής έγινε το πρώτο πρόσωπο που καταδικάζεται για τον κυβερνοπόλεμο εναντίον της Εσθονίας πέρυσι τον Μάιο, ο οποίος ξέσπασε με αφορμή την απομάκρυνση ενός σοβιετικού μνημείου από την πρωτεύουσα.

36

Ένας χάκερ ρωσικής καταγωγής έγινε το πρώτο πρόσωπο που καταδικάζεται για τον κυβερνοπόλεμο εναντίον της Εσθονίας πέρυσι τον Μάιο, ο οποίος ξέσπασε με αφορμή την απομάκρυνση ενός σοβιετικού μνημείου από την πρωτεύουσα. Η ποινή που επιβλήθηκε στον νεαρό ήταν μόνο ένα μικρό πρόστιμο, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται κατά της Ρωσίας.

«Ο Ντμίτρι Γκαλούσκεβιτς είναι ο πρώτος χάκερ που καταδικάζεται για την οργάνωση μαζικής κυβερνοεπίθεσης εναντίον εσθονικού δικτυακού τόπου» δήλωσε την Τετάρτη στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος του δημόσιου κατήγορου.

Ο 20χρονος καλείται να πληρώσει χρηματική ποινή 1.120 ευρώ για επίθεση που έθεσε εκτός λειτουργίας, από τις 25 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου, το δικτυακό τόπο του κυβερνώντος Κόμματος Μεταρρυθμίσεων της Εσθονίας.

«Ο νεαρός παραδέχτηκε την ενοχή του. Στην απόφασή του, το δικαστήριο έλαβε υπόψη ότι είχε λευκό ποινικό μητρώο» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να απομακρύνει από το κεντρικό Ταλίν τον σοβιετικό «Μπρούτζινο Στρατιώτη». Η ρωσική κοινότητα της Εσθονίας διαμαρτυρήθηκε με διαδηλώσεις, καθώς θεώρησαν την κίνηση προσβολή κατά των στρατιωτών που πολέμησαν τους Ναζί στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Για άλλους, το άγαλμα συμβόλιζε πέντε δύσκολες δεκαετίες σοβιετικής κυριαρχίας.

Στη διάρκεια των κυβερνοεπιθέσεων που ακολούθησαν μπήκαν στο στόχαστρο δικτυακοί τόποι υπουργείων, του κοινοβουλίου, δημόσιων υπηρεσιών, πολιτικών κομμάτων, καθώς και οι έξι μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας της έντονα δικτυωμένης χώρας.

Η κυβέρνηση της Εσθονίας ανακοίνωσε αργότερα ότι πολλές επιθέσεις προέρχονταν από υπολογιστές του Κρεμλίνου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024