Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
O Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης Χανς Γκερτ Πέτερινγκ νέος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

O Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης Χανς Γκερτ Πέτερινγκ νέος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

Ο Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης Χανς Γκερτ Πέτερινγκ εξελέγη την Τρίτη νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συγκεντρώνοντας 450 ψήφους επί συνόλου 689. Δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του, ο Πέτερινγκ έκανε λόγο για «Ευρώπη των πολιτών».

71

Ο Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης Χανς Γκερτ Πέτερινγκ εξελέγη την Τρίτη νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συγκεντρώνοντας 450 ψήφους επί συνόλου 689.

Όπως σημειώνει το Reuters, με την ανάδειξη του Πέτερινγκ, ο οποίος είναι σύμμαχος της Γερμανίδας Καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, υλοποιείται η συμφωνία μεταξύ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για εναλλαγή στην ηγεσία του Ευρωκοινοβουλίου.

Έτσι, τη σκυτάλη από τον Ισπανό σοσιαλιστή Χοσέπ Μπορέλ παίρνει ο Γερμανός συντηρητικός Χανς Γκερτ Πέτερινγκ για τα επόμενα δυόμισι χρόνια.

Δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του, ο Πέτερινγκ τόνισε: «Η Ευρώπη πρέπει να είναι η Ευρώπη των πολιτών και είναι κοινό μας καθήκον να πείσουμε τον κόσμο για τα μεγάλα σχέδιά μας να ενώσουμε την ήπειρό μας και παράλληλα να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας».

«Αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση των 500 εκατ. πολιτών χρειάζεται μεταρρύθμιση. Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να εξασφαλίσουμε ότι αυτή η μεταρρύθμιση θα υλοποιηθεί» επισήμανε.

Σημειώνεται ότι η Γερμανία κατέχει το τρέχον εξάμηνο και την προεδρία του ευρωπαϊκού συμβουλίου και έχει θέσει ως προτεραιότητά της την αναβίωση του Ευρωσυντάγματος.

Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος 689 ευρωβουλευτές -επί συνόλου 785- και εξ αυτών 450 εξέφρασαν την προτίμησή τους υπέρ του Πέτερινγκ, 145 υπέρ της συνπροεδρεύουσας της ομάδας των Πράσινων Ιταλίδας Μόνικα Φρασόνι, 48 υπέρ του Γάλλου κομμουνιστή Φρανσίς Βουρτς και 46 υπέρ του προέδρου του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος Δανού Γενς Πέτερ Μπόντε.

Τη θέση του Πέτερινγκ στο ΕΛΚ παίρνει ο Γάλλος Ζοζέφ Ντολ, σύμμαχος του υπουργού Εσωτερικών Νικολά Σαρκοζί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024