Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι μισοί Αμερικανοί δικαιολογούν τα βασανιστήρια υπόπτων για τρομοκρατία

Οι μισοί Αμερικανοί δικαιολογούν τα βασανιστήρια υπόπτων για τρομοκρατία

Αποκαλυπτική ως προς τη στάση της αμερικανικής κοινής γνώμης έναντι της κακομεταχείρισης υπόπτων για τρομοκρατία είναι δημοσκόπηση της εταιρείας Pew Research στην Ουάσιγκτον. Το 51% των ερωτηθέντων δικαιολογεί τα βασανιστήρια για την απόσπαση πληροφοριών.

51

Εξαιρετικά αποκαλύπτικη ως προς τη στάση της αμερικανικής κοινής γνώμης έναντι της κακομεταχείρισης υπόπτων για τρομοκρατία είναι η δημοσκόπηση της εταιρείας Pew Research στην Ουάσιγκτον. Η τακτική των βασανιστηρίων για την απόσπαση πληροφοριών είναι δικαιολογημένη για το 51% των ερωτηθέντων.

Η χρήση βασανιστηρίων κατά υπόπτων για τρομοκρατία θεωρείται κάποιες φορές δικαιολογημένη τακτική για το 31% των ερωτηθέντων, ενώ για το 15% θεωρείται δικαιολογημένη σχεδόν πάντοτε. Αντιθέτως, για το 17% θεωρείται μέθοδος σπάνια δικαιολογημένη, ενώ σχεδόν ποτέ δικαιολογημένη για το υπόλοιπο 32%.

Η εταιρεία απευθύνθηκε στην «αφρόκρεμα» της αμερικανικής κοινωνίας (όπως στρατιωτικούς, ειδήμονες στις εξωτερικές υποθέσεις, ή στην ασφάλεια, βουλευτές, δημοσιογράφους, καθηγητές, θρησκευτικούς ηγέτες), που είναι σχεδόν οι λιγότεροι που βρίσκουν την τακτική αυτή δικαιολογημένη.

«Η πλειονότητα των θερμών αντιπάλων των βασανιστηρίων είναι αυτή των ειδικών στην ασφάλεια, των θρησκευτικών ηγετών και των πανεπιστημαικών, που θεωρούν πως ουδέποτε δικαιολογείται αυτή η τακτική» αναφέρεται σε σχετική αναφορά.

Αντίθετα, ο απλός πληθυσμός τείνει -σε αντίθεση με τους ειδικούς- να δικαιολογήσει την κακομεταχείριση των κρατουμένων στο Ιράκ, ή στο Γουαντάναμο ως σφάλμα κάποιων προσώπων (48%), έναντι μίας καθορισμένη πολιτικής από τις αρχές όπως πιστεύει το (36%).

Η πλειονότητα των στρατιωτικών (60%) και των θρησκευτικών ηγετών (67%) απορρίπτει την τελευταία αυτή άποψη, ενώ το 75% των επιστημόνων/μηχανικών αποδίδουν αυτές τις τακτικές στην επίσημη πολιτική, όπως επίσης και οι ειδικοί στην ασφάλεια (57%), ή στις εξωτερικές υποθέσεις (58%), άποψη που συμμερίζονται κατά 53% οι πανεπιστημιακοί και οι δημοσιογράφοι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024