Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σε αυστηρά συντηρητική γραμμή ο Πάπας απορρίπτει τη χρήση προφυλακτικών στην Αφρική

Σε αυστηρά συντηρητική γραμμή ο Πάπας απορρίπτει τη χρήση προφυλακτικών στην Αφρική

Πιστός στην αυστηρά συντηρητική στάση του προκατόχου του Ιωαννη Παύλου Β, ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ απορρίπτει τα προφυλακτικά στην Αφρική. Συστήνει πίστη και αποχή έναντι της «οδυνηρής επιδημίας» του AIDS. Μόνο η Ν.Αφρική μετρά καθημερινά έως και 1.000 θύματα.

51

Πιστός στην αυστηρά συντηρητική στάση του προκατόχου του Ιωαννη Παύλου Β, ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ απορρίπτει τη χρήση προφυλακτικών στην Αφρική. Συστήνει πίστη και αποχή έναντι της «οδυνηρής επιδημίας» του AIDS. Μόνο η Νότιος Αφρική μετρά καθημερινά έως και 1.000 θύματα…

Μιλώντας σε αντιπροσωπεία Αφρικανών επισκόπων στο Βατικανό, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας διεμήνυσε: «Η παραδοσιακή διδασκαλία της εκκλησίας έχει αποδείξει ότι είναι ο μόνος εξασφαλισμένος τρόπος για την εμπόδιση της εξάπλωσης του HIV/AIDS».

Ποσοστό άνω του 60% επί του συνόλου των 40 εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν σήμερα με τον ιό του HIV βρίσκονται στην υποσαχάρια Αφρική. Μόνο στη Νότιο Αφρική, πεθαίνουν καθημερινά λόγω της προσβολής από AIDS 600 έως και 1.000 άνθρωποι.

Επρόκειτο για τα πρώτα δημόσια σχόλια του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ επί του θέματος της χρήσης προφυλακτικών στην Αφρική. Η απόρριψη ήταν αναμενόμενη, δεδομένου ότι ο Γερμανός ποντίφικας είχε καταστήσει από την πρώτη στιγμής σαφές ότι θα ακολουθήσει τη συντηρητική πολιτική του προκατόχου του.

Ήδη έχει τοποθετηθεί αρνητικά επί των αμβλώσεων και της ομοφυλοφιλίας, ενώ την Παρασκευή πέραν των προφυλακτικών στην Αφρική απέρριψε και την αντισύλληψη, τονίζοντας ότι συμβάλλει στην χαλάρωση των ηθών.

Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι δίχως νέες πρωτοβουλίες και μεγαλύτερη πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, περισσότεροι από 80 εκατομμύρια Αφρικανοί ενδέχεται να χάσουν τη ζωή τους από AIDS έως το 2025. Τα κρούσματα HIV εκτιμάται ότι θα φθάσουν τις 90.000, ήτοι το 10% του πληθυσμού της Αφρικής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024