Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εγκρίθηκε από την ισπανική Βουλή το νομοσχέδιο που επιτρέπει τους γάμους ομοφυλόφιλων

Εγκρίθηκε από την ισπανική Βουλή το νομοσχέδιο που επιτρέπει τους γάμους ομοφυλόφιλων

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο της Ισπανίας ο νέος αστικός κώδικας της χώρας, ο οποίος επιτρέπει τους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. Υπέρ ψήφισαν 183 βουλευτές, κατά 136 -κυρίως του Λαϊκού Κόμματος της αντιπολίτευσης.

30

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο της Ισπανίας ο νέος αστικός κώδικας της χώρας, ο οποίος επιτρέπει τους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. Υπέρ ψήφισαν 183 βουλευτές, κατά 136 -κυρίως του Λαϊκού Κόμματος της αντιπολίτευσης και του Εθνικιστικού Κόμματος της Καταλονίας.

Η αναθεώρηση άρθρων του ισπανικού αστικού κώδικα παρέχει στους ομοφυλόφιλους τα ίδια δικαιώματα με τα ζευγάρια ετερόφυλων, περιλαμβανομένου του δικαιώματος στην υιοθεσία παιδιών.

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και το Λαϊκό Κόμμα έχουν καταδικάσει σφόδρα την κίνηση της κυβέρνησης Θαπατέρο, ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν πως η νομιμοποίηση του γάμου ομοφυλοφίλων συγκεντρώνει τη λαϊκή στήριξη.

Στη σημερινή της ανακοίνωση, η ισπανική Καθολική Εκκλησία -γνωστή ως Conferencia Episcopal- τόνισε ότι η απόφαση του Κοινοβουλίου εισάγει έναν επικίνδυνο παράγοντα που οδηγεί στη διάλυση του θεσμού της οικογένειας.

Tο νομοσχέδιο οδεύει τώρα στη Γερουσία της Ισπανίας, όπου το Λαϊκό Κόμμα έχει τη σχετική πλειοψηφία -102 έδρες έναντι 81 του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Ωστόσο, ο συσχετισμός των δυνάμεων δεν θα επιτρέψει -τουλάχιστον σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Τύπου της Ισπανίας- την ανατροπή του νόμου.

Πολιτική ένωση στο Κονέκτικατ

Η Πολιτεία του Κονέκτικατ υιοθέτησε νόμο που προβλέπει την πολιτική ένωση μεταξύ των ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Ο νόμος υπογράφηκε χθες Τετάρτη από την Ρεπουμπλικανή κυβερνήτη της πολιτείας Τζόντι Ρελ.

Το Κονέκτικακ έγινε από χθες η δεύτερη αμερικανική πολιτεία που επιτρέπει την πολιτική ένωση ομοφυλόφιλων, μετά από το Βέρμοντ.

Τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια θα απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, κυρίως στον τομέα των φόρων. Πάντως, η πολιτική ένωση δεν θα θεωρείται από την πολιτεία γάμος, αφού ο γάμος παραμένει αποκλειστικό προνόμιο των ετεροφυλόφιλων ζευγαριών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024