Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενδεχόμενο ομαδικής αυτοκτονίας εννέα ατόμων ερευνά η αστυνομία της Ιαπωνίας

Ενδεχόμενο ομαδικής αυτοκτονίας εννέα ατόμων ερευνά η αστυνομία της Ιαπωνίας

Η ιαπωνική αστυνομία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι διερευνά δύο υποθέσεις πιθανολογούμενων ομαδικών αυτοκτονιών, μετά τον εντοπισμό συνολικά εννέα νεκρών σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα, που βρέθηκαν σε διαφορετικές τοποθεσίες της Ιαπωνίας.

38

Η ιαπωνική αστυνομία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι διερευνά δύο υποθέσεις πιθανολογούμενων ομαδικών αυτοκτονιών, μετά τον εντοπισμό συνολικά εννέα νεκρών σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα που βρέθηκαν σε διαφορετικές τοποθεσίες της Ιαπωνίας.

Νωρίτερα η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι διερευνά το ενδεχόμενο ομαδικής αυτοκτονίας έξι νέων ανθρώπων, τριών ανδρών και τριών γυναικών, ηλικίας γύρω στα 20, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί σε αυτοκίνητο στέισον βάγκον, που ήταν σταθμευμένο σε απόμακρο δρόμο της Μιούρα, δυτικά του Τόκιο.

Λίγο αργότερα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρήκε άλλους τρεις ανθρώπους, έναν άνδρα και δύο γυναίκες ηλικίας γύρω στα 30 και στα 40, νεκρούς μέσα σε επίσης σταθμευμένο αυτοκίνητο στην πόλη Χιγκάσι Ίζου, στην επαρχία Σιζουόκα.

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι διερευνά το ενδεχόμενο της ομαδικής αυτοκτονίας και σε αυτήν την περίπτωση, καθώς και στα δύο αυτοκίνητα βρέθηκαν μαγκάλια με κάρβουνα. Στο στέισον βάγκον βρέθηκαν και υπνωτικά χάπια, ενώ τα παράθυρα ήταν ερμητικά κλεισμένα από μέσα.

Οι δύο τοποθεσίες απέχουν μεταξύ τους περί τα 80 χιλιόμετρα.

Στην Ιαπωνία έχει εμφανισθεί το φαινόμενο ομαδικών αυτοκτονιών με προηγούμενη συνεννόηση των θυμάτων μέσω Internet. Το 2003 συνολικά 34 άνθρωποι αυτοκτόνησαν κατ αυτό τον τρόπο.

Πάντως, ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν τα εννέα άτομα που βρέθηκαν το Σάββατο νεκρά είχαν έρθει προηγουμένως σε επαφή μέσω Internet.

Η Ιαπωνία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών στον ανεπτυγμένο κόσμο, ενώ η πράξη αυτή δεν απαγορεύεται από τη θρησκεία. Μάλιστα, παραδοσιακά η αυτοκτονία θεωρείται πράξη λύτρωσης από την αποτυχία ή ως ένας τρόπος για να γλιτώσεις τον ή την αγαπημένη σου από τη ντροπή μιας οικονομικής ζημίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024