Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εννέα νεαροί Ιάπωνες αυτοκτόνησαν ομαδικά έπειτα από συνεννόηση στο Internet

Εννέα νεαροί Ιάπωνες αυτοκτόνησαν ομαδικά έπειτα από συνεννόηση στο Internet

Εννέα Ιάπωνες αυτοκτόνησαν ομαδικά, σε δύο διαφορετικά περιστατικά, έπειτα από μεταξύ τους συνεννόηση μέσω δικτυακών τόπων για υποψήφιους αυτόχειρες. Τέτοιου είδους αυτοκτονίες στην Ιαπωνία έχουν αρχίσει να παίρνουν τη μορφή επιδημίας.

38

Η αστυνομία της Ιαπωνίας ανακάλυψε τα πτώματα εννέα νεαρών ατόμων, τα οποία πιθανότατα αυτοκτόνησαν έπειτα από συνεννόηση μέσω δικτυακών τόπων για υποψήφιους αυτόχειρες…

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι επτά από τα εννέα πτώματα ανακαλύφθηκαν μέσα σε μικρό φορτηγό στα βουνά Σαϊτάμα, δυτικά του Τόκιο. Λίγη ώρα αργότερα, δύο γυναίκες βρέθηκαν νεκρές μέσα σε ένα αυτοκίνητο νότια του Τόκιο.

Σύμφωνα με το BBC, τον τελευταίο καιρό παρατηρείται στην Ιαπωνία κύμα αυτοκτονιών που συνδέονται με το Internet, καθώς -από ό,τι φαίνεται- οι άνθρωποι αναζητούν συντροφιά στην απόφασή τους να αυτοκτονήσουν. Συνολικά οι αυτόχειρες Ιάπωνες έφτασαν το 2003 τους 34.000, αυξάνοντας το ποσοστό των αυτοκτονιών κατά 7% σε σχέση με το 2002.

Ορισμένα από τα αίτια που συμβάλλουν στην απογοήτευση των νεαρών κυρίως Ιαπώνων και τελικά οδηγούν στην αυτοκτονία είναι οι οικονομικές δυσκολίες και η ολοένα αυξανόμενη απομόνωση μεταξύ των ανθρώπων.

Ένας μικρός, αλλά συνεχώς αυξανόμενος, αριθμός από απόπειρες αυτοκτονιών πραγματοποιείται έπειτα από συνεννόηση με άλλα άτομα μέσω του Διαδικτύου. Οι αναλυτές εικάζουν ότι οι ομαδικές αυτοκτονίες απαλύνουν τη μοναξιά του θανάτου. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί δεκάδες δικτυακοί τόποι, που προσφέρουν συμβουλές σε όσους σκοπεύουν να βάλουν τέλος στη ζωή τους.

Οι τρεις γυναίκες και οι τέσσερις άνδρες, που αυτοκτόνησαν στα βουνά Σαϊτάμα, ήταν όλοι γύρω στα 20. Πρόκειται μάλλον για τη μαζικότερη ομαδική αυτοκτονία, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας.

Και τα εννέα άτομα, αν και οι δύο υποθέσεις δεν συνδέονται μέχρι στιγμής, πέθαναν από τις αναθυμιάσεις των εξατμίσεων.

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να κλείσουν ή να βάλουν περιορισμούς στη λειτουργία αυτών των δικτυακών τόπων, όμως οι υπεύθυνοι των sites υποστηρίζουν ότι προσφέρουν ευσπλαχνία σε όλους αυτούς που δεν έχουν πια καμιά ελπίδα στη ζωή τους.

Όλο και περισσότεροι νεαροί Ιάπωνες αισθάνονται αποξενωμένοι από τη σύγχρονη ζωή. Μάλιστα, το φαινόμενο οικειοθελούς απομόνωσης πολλών χιλιάδων εφήβων ή νέων στο δωμάτιό τους με μόνη διασκέδαση το Internet έχει αποκτήσει και όνομα, σαν επιδημία: Χικικομόρι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024