Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντιφατικά μηνύματα των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών

Αντιφατικά μηνύματα των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών

Κάποιοι Xριστιανοδημοκράτες πολιτικοί φαίνονται πρόθυμοι για παραχωρήσεις απέναντι στους Σοσιαλδημοκράτες προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία. Το βράδυ συνάντηση των προέδρων CDU, CSU και SPD.

Μια ημέρα μετά το συνέδριο του SPD, το οποίο με ισχνή πλειοψηφία έδωσε το «πράσινο φως» στην έναρξη διαπραγματεύσεων, ηγετικά στελέχη των Χριστιανοδημοκρατών δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να γίνουν παραχωρήσεις σε επίμαχα θέματα. Οι Σοσιαλδημοκράτες ζητούν την κατάργηση των διακρίσεων ανάμεσα σε ασθενείς δημόσιων και ιδιωτικών ασφαλιστικών ταμείων, βελτιώσεις στην αγορά εργασίας όπως και ρυθμίσεις που αφορούν την επανένωση προσφυγικών οικογενειών. «Για όλα μπορούμε να μιλήσουμε» τόνισε σήμερα ο χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός της Σαξονίας Μίχαελ Κρέτσμερ.

Αναφερόμενος στην περίπτωση της επανένωσης οικογενειών, επεσήμανε πως θα μπορούσε να συμφωνηθούν κανόνες για ειδικές περιπτώσεις. Διαλλακτική στάση επέδειξε και η αντιπρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών Γιούλια Γκλέκνερ σε ό,τι αφορά ρυθμίσεις για ασφαλισμένους σε δημόσια ταμεία υγείας.

Η πλειονότητα των Χριστιανοδημοκρατών δεν θέλει παραχωρήσεις

Ωστόσο, η πλειονότητα των Χριστιανοδημοκρατών πολιτικών που προέβησαν σε δηλώσεις, όπως και οι βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές, επιμένουν σε αυτά που έχουν συμφωνηθεί μέχρι τώρα και απορρίπτουν περαιτέρω παραχωρήσεις. Πάντως μιλώντας στους δημοσιογράφους χθες το βράδυ, μετά τη συνεδρίαση της ηγεσίας του CDU, η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκύψουν αλλαγές σε αυτά που έχουν συμφωνηθεί στις διερευνητικές διαβουλεύσεις.

Σήμερα το βράδυ θα συναντηθούν οι κ. Μέρκελ, ο πρόεδρος των βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών Χορστ Ζεεχόφερ και ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς. Η συνάντηση αφορά οργανωτικά ζητήματα και το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού. Πιθανολογείται ότι οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο



Deutsche Welle

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024