Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Τουρκία: Επιδεινώνεται η υγεία 10 φυλακισμένων γυναικών απεργών πείνας

Η υγεία 10 γυναικών που είναι φυλακισμένες στην Τουρκία και πραγματοποιούν απεργία πείνας για περισσότερο από ένα μήνα παρουσιάζει σοβαρή επιδείνωση ανακοίνωσε δικηγορική ένωση στη νοτιοανατολική επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ. Οι γυναίκες διαμαρτύρονται για τον νέο κανονισμό που τις υποχρεώνει να φορούν μια ταυτότητα όταν βρίσκονται έξω από τα κελιά τους.

Η υγεία 10 γυναικών που είναι φυλακισμένες στην Τουρκία έχει επιδεινωθεί αφότου άρχισαν απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθούν για ένα νέο μέτρο ασφαλείας, ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο, δικηγορική ένωση στη νοτιοανατολική επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ, όπως αναφέρει το Reuters.

Έξι γυναίκες σε φυλακή της ανατολικής επαρχίας Ελαζίγ άρχισαν απεργία πείνας στις 10 Νοεμβρίου για να διαμαρτυρηθούν για έναν κανονισμό που τις υποχρεώνει να φορούν μια ταυτότητα όταν βρίσκονται έξω από τα κελιά τους, ανέφερε η δικηγορική ένωση. Άλλες τέσσερις γυναίκες άρχισαν απεργία πείνας στις 10 Δεκεμβρίου.

Η Δικηγορική Ένωση του Ντιγιάρμπακιρ αναφέρει πως οι κρατούμενες χάνουν βάρος και έχουν αρχίσει να έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Αξιωματούχοι της φυλακής δεν ήταν διαθέσιμοι για να σχολιάσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι γυναίκες.

Σύμφωνα με τη δικηγορική ένωση, οι γυναίκες που δεν συμμορφώνονται με τον κανονισμό, που εφαρμόσθηκε πρόσφατα, «δεν επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση σε συναντήσεις έξω από την πτέρυγά τους, σε δραστηριότητες χόμπι, επικοινωνία, εξαερισμό και συναντήσεις με τους δικηγόρους τους».

Το αίτημα μιας από τις απεργούς να καταργηθεί ο κανονισμός απορρίφθηκε με το αιτιολογικό ότι «εμποδίζει δραπετεύσεις και αποτρέπει ταραχές».

Η δικηγορική ένωση δεν διευκρίνισε γιατί έχουν φυλακισθεί οι γυναίκες και δεν ήταν σήμερα διαθέσιμη για σχόλια, σημειώνει το Reuters.

in.gr

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024