Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Σου Κιι επισκέπτεται για πρώτη φορά την περιοχή των Ροχίνγκια

Η Σου Κιι επισκέπτεται για πρώτη φορά την περιοχή των Ροχίνγκια

Η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης ηγέτιδα της Μιανμάρ, Σου Κιι, επισκέφθηκε για πρώτη φορά την επαρχία Ρακίν, μια περιοχή που επλήγη ριζικά από τους διωγμούς του λαού Ροχίνγκια. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται στον απόηχο της διεθνούς κατακραυγής προς τη Σου Κιι, εξαιτίας της προφανούς παθητικότητάς της σχετικά με το ζήτημα.

Η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης ηγέτιδα της Μιανμάρ, Αούνγκ Σαν Σου Κιι, επισκέφθηκε για πρώτη φορά την επαρχία Ρακίν, που επλήγη ριζικά από τους διωγμούς του λαού Ροχίνγκια. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται στον απόηχο της διεθνούς κατακραυγής προς τη Σου Κιι, εξαιτίας της προφανούς παθητικότητάς της σχετικά με το μείζον ζήτημα των βίαιων διωγμών της μουσουλμανικής μειονότητας.

Συνοδευόμενη από περίπου 20 άτομα, ανάμεσά τους μέλη του στρατού, της αστυνομίας, και κρατικοί αξιωματούχοι, ταξίδεψε με δύο στρατιωτικά ελικόπτερα και συνάντησε τους εναπομείναντες Ροχίνγκια.

Περίπου 600.000 άνθρωποι βρήκαν καταφύγιο στο Μπανγκλαντές μέσα σε δύο μήνες, έχοντας βιώσει σκηνικά της απόλυτης εξαθλίωσης, όπως βιασμούς, βασανιστήρια και δολοφονίες, οδηγώντας τον ΟΗΕ να χαρακτηρίσει την κατάσταση ως «εθνική εκκαθάριση».

Η παθητικότητα με την οποία αντιμετώπισε την ακραία αυτή συνθήκη η ηγέτιδα της Μιανμάρ είχε ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων και κατακραυγής. Η ίδια κλήθηκε να πάρει θέση και να δράσει ανάλογα πολλές φορές από τον ΟΗΕ και οργανώσεις υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οδηγώντας, μάλιστα, την παγκόσμια κοινή γνώμη να αμφισβητήσει την παλαιότερη βράβευσή της με το Νόμπελ Ειρήνης.

Η Κρις Λιούα, ακτιβίστρια και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των Ροχίνγκια, σχολίασε για τη Σου Κιι «είπε μόνο τρία πράγματα στους ανθρώπους, ότι θα πρέπει να ζουν ειρηνικά, ότι το κράτος είναι εδώ για να τους βοηθήσει και τους παρότρυνε να μη έχουν διενέξεις μεταξύ τους».

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι που κατέφυγαν σε καταυλισμούς στο Μπανγκλαντές βιώνουν συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης, με τα παιδιά να υποσιτίζονται.

Μαρία Πετροπούλου

in.gr

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024