Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ηγετική ομιλία Τραμπ στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών

Ηγετική ομιλία Τραμπ στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών

Ο Αμερικανός πρόεδρος επέκρινε τη γραφειοκρατία και την κακοδιαχείρηση στα Ηνωμένα Έθνη και ζήτησε μεταρρυθμίσεις για να γίνει ο Οργανισός μια ισχυρότερη δύναμη για την παγκόσμια ειρήνη.

Τη γραφειοκρατία και την κακοδιαχείρηση που «πνίγουν» τα Ηνωμένα Έθνη επέκρινε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμ, απευθύνοντας έκκληση να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις για να αναδυθεί ο Οργανισμός σε μια ισχυρότερη και αποτελεσματικότερη δύναμη για την παγκόσμια ειρήνη.

Περισσότερες από 120 χώρες είχαν προσκληθεί να παραστούν σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, αφού υπέγραψαν μια πολιτική διακήρυξη 10 σημείων, την οποία προωθούσαν οι ΗΠΑ, με την οποία δηλώνουν την υποστήριξή τους στις προσπάθειες του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες «να ξεκινήσει μια αποτελεσματική, βαρυσήμαντη μεταρρύθμιση».

Ο Τραμπ τόνισε ότι η γραφειοκρατία παρεμποδίζει το έργο του ΟΗΕ, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις του Γκουτέρες. «Τα τελευταία χρόνια, τα Ηνωμένα Έθνη δεν έφτασαν στο πλήρες δυναμικό τους λόγω της γραφειοκρατίας και μιας κακής διαχείρισης. Ο ΟΗΕ πρέπει να επικεντρωθεί περισσότερο στους ανθρώπους του και λιγότερο στη γραφειοκρατία» είπε στη σύντομη ομιλία του.

Παίρνοντας τον λόγο αμέσως μετά η εκπρόσωπος των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι κάλεσε τις 67 χώρες που δεν υπέγραψαν τη διακήρυξη να το πράξουν ενώ ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού υποσχέθηκε ότι ο ΟΗΕ «θα κάνει περισσότερα για τους ανθρώπους και λιγότερα για τις διαδικασίες».

in.gr

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024