Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φ.Τίμερμανς: «Ευρωπαϊκές αξίες. Να ποιοι είμαστε»

Φ.Τίμερμανς: «Ευρωπαϊκές αξίες. Να ποιοι είμαστε»

«Σαφές μήνυμα» για τη σημασία των ευρωπαϊκών αξιών, της συνεργασίας και του πατριωτισμού έστειλε ο αντιπρόεδρος της Κομισιον, Φρανς Τίμερμανς, με αναρτήσεις του στο Twitter, με την ευκαιρία της σημερινής Ημέρας Μνήμης για τα θύματα των ολοκληρωτικών και απολυταρχικών καθεστώτων. «Ευρωπαϊκές αξίες. Να ποιοι είμαστε», συνεχίζει και, εξηγώντας «τι πρεσβεύει η Ένωση», επικαλείται το άρθρο 2 της Συνθήκης για την ΕΕ.

«Σαφές μήνυμα» για τη σημασία των ευρωπαϊκών αξιών, της συνεργασίας και του πατριωτισμού έστειλε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, με αναρτήσεις του στο Twitter, με την ευκαιρία της σημερινής Ημέρας Μνήμης για τα θύματα των ολοκληρωτικών και απολυταρχικών καθεστώτων.

«Ένας πραγματικός πατριώτης είναι υπερήφανος για το έθνος του/της, χρειάζεται ενότητα, ειλικρίνεια, συνεργασία, βλέπει τη δύναμη που υπάρχει στον συμβιβασμό και το δημόσιο διάλογο», τονίζει ο Τίμερμανς, προσθέτοντας το χάσταγκ «ThisIsTheEU», δηλαδή «Αυτή είναι η ΕΕ».

«Ευρωπαϊκές αξίες. Να ποιοι είμαστε», συνεχίζει και, εξηγώντας «τι πρεσβεύει η Ένωση», επικαλείται το άρθρο 2 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση:

«Η Ένωση βασίζεται στις αξίες του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της δημοκρα­τίας, της ισότητας, του κράτους δικαίου, καθώς και του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων, συμπε­ριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των προσώπων που ανήκουν σε μειονότητες. Οι αξίες αυτές είναι κοινές στα κράτη μέλη εντός κοινωνίας που χαρακτηρίζεται από τον πλουραλισμό, την απαγόρευση των διακρί­σεων, την ανοχή, τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024