Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Λονδίνο

Η ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Λονδίνο

Η ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι. Η ανάληψη ευθύνης έγινε μέσω του πρακτορείου που ελέγχουν οι τζιχαντιστές, Amaq. H βρετανική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση «αριθμό ατόμων» μετά από επιδρομές σε δύο ιδιοκτησίες στα ανατολικό τμήμα του Λονδίνου.

Η ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι. Η ανάληψη ευθύνης έγινε μέσω του πρακτορείου που ελέγχουν οι τζιχαντιστές, Amaq.

«Ένα απόσπασμα μαχητών του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσε τη χθεσινή επίθεση στο Λονδίνο» αναφέρει ανακοίνωση της οργάνωσης την οποία αναμετέδωσε το Amaq.

Από την τρομοκρατική επίθεση έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 48. Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένουν 18 από τους τραυματίες, ενώ άλλα 18 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται, όπως ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι βρετανικές αρχές.

Την ίδια ώρα, η βρετανική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση «αριθμό προσώπων» αφού πραγματοποίησε νωρίς το πρωί επιδρομές σε δύο ιδιοκτησίες στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως μέλη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας πραγματοποίησαν επιδρομές στις ιδιοκτησίες και οι έρευνες συνεχίζονται.

Η αρχηγός της αστυνομίας του Λονδίνου ανακοίνωσε πως ερευνάται εάν οι δράστες είχαν υποστήριξη και από άλλους. «Πολύ υψηλή προτεραιότητα είναι προφανώς για μας να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε αν εργάζονταν μαζί με κάποιον άλλον, αν οποιοσδήποτε άλλος εμπλέκεται στον σχεδιασμό αυτής της επίθεσης, και να βρούμε το υπόβαθρό της», δήλωσε η Κρεσίντα Ντικ στην τηλεόραση του BBC.

«Πραγματοποιήσαμε έρευνες σε πολλά μέρη στο ανατολικό Λονδίνο και κατασχέσαμε τεράστια ποσότητα ιατροδικαστικού υλικού, έτσι εργαζόμαστε πολύ γρήγορα», πρόσθεσε.

Η αρχηγός της λονδρέζικης αστυνομίας δήλωσε επίσης πως οι τρεις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τους τρεις τελευταίους μήνες από ισλαμιστές στη Βρετανία οργανώθηκαν σε μεγάλο βαθμό στο εσωτερικό της χώρας και το μεγαλύτερο μέρος της απειλής που αντιμετωπίζει η Βρετανία δεν κατευθύνεται από το εξωτερικό.

«Πιστεύω πως όλες οι πρόσφατες επιθέσεις έχουν ένα πρωταρχικά εγχώριο κέντρο βάρους», δήλωσε η Κρεσίντα Ντικ, αυτή τη φορά στο ραδιόφωνο του BBC.

«Έχουμε αποτρέψει πέντε και αυτές οι τρεις πρόσφατες επιθέσεις, σε κάποιες απ’ αυτές υπάρχουν αναμφίβολα διεθνείς διαστάσεις. Πάντα εξετάζουμε αν κάτι κατευθύνθηκε από το εξωτερικό, όμως θα έλεγα πως το μεγάλο μέρος της απειλής που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να κατευθύνεται από το εξωτερικό» πρόσθεσε η ίδια.

Η βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι συγκαλεί εντός της ημέρας συνεδρίαση της έκτακτης κυβερνητικής επιτροπής για την ασφάλεια για να συζητηθεί η απάντηση σε αυτή την τρίτη επίθεση που πραγματοποιείται στη Βρετανία μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τις επιθέσεις στο Λονδίνο μια «σατανική σφαγή» κι επανέλαβε πως η Ουάσινγκτον θα κάνει το παν εντός των δυνάμεών της για να βοηθήσει το Ηνωμένο Βασίλειο να οδηγήσει τους υπεύθυνους ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Αυτή η αιματοχυσία πρέπει να τελειώσει. Αυτή η αιματοχυσία θα τελειώσει» συμπλήρωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε σύντομες δηλώσεις που έκανε έπειτα από ένα γκαλά στο Ford’s Theater, στην Ουάσινγκτον.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Πέρασαν από πάνω τους και έστειλαν τη σειρά σε Game 7 (vid)

Απίστευτα πράγματα από τους Τίμπεργουλβς, οι οποίοι πάτησαν με 115-70 τους Νάγκετς στην Μινεσότα, ισοφάρισαν σε 3-3 και έστειλαν την σειρά σε Game 7.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024