Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Όχι» λέει ο αντιναύαρχος τον οποίο ήθελε ο Τραμπ ως αντικαταστάτη του Φλιν

«Όχι» λέει ο αντιναύαρχος τον οποίο ήθελε ο Τραμπ ως αντικαταστάτη του Φλιν

Απέρριψε ο Ρόμπερτ Χάρουαρντ, αντιναύαρχος εν αποστρατεία, την προσφορά του Τραμπ να αναλάβει τη θέση του προεδρικού συμβούλου μετά την απομάκρυνση του Μάικλ Φλιν -τον οποίο είχαν «κάψει» οι επαφές του με ρώσους αξιωματούχους. Επισήμως, ο Χάρουαρντ επικαλέστηκε οικογενειακούς και οικονομικούς λόγους, αλλά διαρροές υποστηρίζουν πως η απόρριψή του οφείλεται στο ότι ήθελε να φέρει τη δική του ομάδα στο Λευκό Οίκο.

Απέρριψε ο Ρόμπερτ Χάρουαρντ, αντιναύαρχος εν αποστρατεία, την προσφορά του Τραμπ να αναλάβει τη θέση του προεδρικού συμβούλου μετά την απομάκρυνση του Μάικλ Φλιν -τον οποίο είχαν «κάψει» οι επαφές του με ρώσους αξιωματούχους.

Επισήμως, ο Χάρουαρντ επικαλέστηκε οικογενειακούς και οικονομικούς λόγους, αλλά διαρροές υποστηρίζουν πως η απόρριψή του οφείλεται στο ότι ήθελε να φέρει τη δική του ομάδα στο Λευκό Οίκο.

H απομάκρυνση του Φλιν ήταν η πρώτη μεγάλη κρίση στο εσωτερικό της ομάδας του Τραμπ και ο απόηχός της κάθε άλλο παρά έχει κοπάσει -νέο δημοσίευμα της Washington Post την Παρασκευή τον θέλει να είχε πει ψέματα στο FBI για τις επαφές του με ρώσους αξιωματούχους (κάτι για το οποίο θα μπορούσε να διωχθεί ποινικά) ενώ φωνές στο Κογκρέσο ζητούν επίμονα έρευνα για το ευρύτερο περιβάλλον του Τραμπ.

Ως αντικαταστάτης του Φλιν είχε επιλεγεί ο Χάρουαρντ, ο οποίος όμως τελικά απέρριψε την πρόταση. Ο Λευκός Οίκος ανέφερε πως ο αντιναύαρχος επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Χάρουαρντ είπε πως το επιτελείο του Τραμπ «εμφανίστηκε πρόθυμο να ικανοποιήσει τις ανάγκες [που είχε για να πάρει τη θέση], και επαγγελματικά και προσωπικά».

«Είναι καθαρά προσωπικό θέμα» είπε ο Χάρουαρντ, και όταν ρωτήθηκε για το αν είχε ζητήσει να φέρει τη δική του ομάδα στο συμβούλιο εθνικής ασφάλειας, ο αντιναύαρχος περιορίστηκε στο ότι «εναπόκειται στον πρόεδρο να εκφραστεί επ’ αυτού».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024