Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ήξερε ο Τραμπ για τον Φλιν, «κι άλλοι σύμβουλοί του είχαν ρωσικές επαφές»

Ήξερε ο Τραμπ για τον Φλιν, «κι άλλοι σύμβουλοί του είχαν ρωσικές επαφές»

Η έξωση του Μάικλ Φλιν από το επιτελείο του αμερικανού προέδρου για τις ρωσικές του επαφές έχει ανοίξει εύρυτερη θύελλα γύρω από τη σχέση της νέας κυβέρνησης με τη Μόσχα: Ο Τραμπ, είπε ο εκπρόσωπός του, γνώριζε «εδώ και εβδομάδες» πως ο Φλιν είχε «παραπλανήσει το Λευκό Οίκο» αλλά καθυστέρησε την απομάκρυνσή του, ενώ την ίδια ώρα οι New York Times υποστηρίζουν ότι και άλλοι σύμβουλοι και συνεργάτες στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ είχε επαφές με ρώσους αξιωματούχους. Έρευνα ζητούν μέλη του Κογκρέσου, μεταξύ τους και Ρεπουμπλικανοί.

Η έξωση του Μάικλ Φλιν από το επιτελείο του αμερικανού προέδρου για τις ρωσικές του επαφές έχει ανοίξει εύρυτερη θύελλα γύρω από τη σχέση της νέας κυβέρνησης με τη Μόσχα: Ο Τραμπ, είπε ο εκπρόσωπός του, γνώριζε «εδώ και εβδομάδες» πως ο Φλιν είχε «παραπλανήσει το Λευκό Οίκο» αλλά καθυστέρησε την απομάκρυνσή του.

Την ίδια ώρα, οι New York Times υποστηρίζουν ότι και άλλοι σύμβουλοι και συνεργάτες στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ είχε επαφές με ρώσους αξιωματούχους. Έρευνα ζητούν μέλη του Κογκρέσου, μεταξύ τους και Ρεπουμπλικανοί.

O Φλιν, που είχε οριστεί σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του νέου πρόεδρου, τελικά εξωθήθηκε σε παραίτηση αργά τη Δευτέρα εξαιτίας των επαφών του με τον ρώσο πρέσβη που φαίνεται ότι αφορούσαν και το ζήτημα των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. Στο τέλος, αν και αρχικά το αρνείτο, ο Φλιν είπε πως «δεν μπορούσε να είναι 100% σίγουρος» ότι δεν είχε συζητήσει τις κυρώσεις με τον ρώσο πρέσβη.

Ο Τραμπ, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ, είχε ενημερωθεί στο δεύτερο μισό του Ιανουαρίου ότι ο Φλιν δεν είχε πει όλη την αλήθεια στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς για τις συζητήσεις του πριν την αλλαγή κυβέρνησης.

Παρά την απομάκρυνση του Φλιν -η οποία κατά τους Δημοκρατικούς έγινε «μόνο επειδή βγήκαν στη δημοσιότητα οι επαφές του», όπως ενδεικτικά ανέφερε ο βουλευτής Άνταμ Σκιφ- η πρώτη κρίση γύρω από τα στελέχη του Τραμπ δεν λέει να κοπάσει.

Επιπλέον, οι New York Times ανέφεραν σε δημοσίευμά τους αργά την Τρίτη (νωρίς Τετάρτη, ώρα Αθήνας) πως μέλη της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και συνεργάτες του είχαν επίσης επαφές με ρώσους αξιωματούχους από τον τομέα των υπηρεσών πληροφοριών.

Η εφημερίδα επικαλείται τρεις αμερικανούς αξιωματούχους με γνώση της υπόθεσης.

Πάντως, οι πηγές που επικαλείται η εφημερίδα ανέφεραν πως μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει στοιχεία πως μέλη της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ συνεργάστηκαν με ρώσους αξιωματούχους είτε για το χάκινγκ στο Δημοκρατικό Κόμμα είτε για να επηρεαστεί το κλίμα πριν τις αμερικανικές εκλογές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024