Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Ουγγαρία σχεδιάζει κράτηση όλων των αιτούντων ασύλου

Η Ουγγαρία σχεδιάζει κράτηση όλων των αιτούντων ασύλου

Προτάσεις ετοιμάζεται να καταθέσει η Ουγγαρία στην ΕΕ, με τις οποίες θα ζητά από τις Βρυξέλλες να προχωρά η Ένωση αυτόματα σε κράτηση όλων των αιτούντων ασύλου σε ευρωπαϊκό έδαφος. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης είπε ότι όλοι οι αιτούντες άσυλο θα κρατούνται στην Ουγγαρία μέχρι να εξεταστεί το αίτημα ασύλου τους.

Προτάσεις ετοιμάζεται να καταθέσει η Ουγγαρία στην ΕΕ, με τις οποίες θα ζητά από τις Βρυξέλλες να προχωρά η Ένωση αυτόματα σε κράτηση όλων των αιτούντων ασύλου σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, Ζόλταν Κοβάτς ισχυρίστηκε ότι η εκλογή Τραμπ στις ΗΠA έχει συμβάλλει σε «αλλαγή κλίματος της Ευρώπης» και έκανε λόγο για «δικαίωση» του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Μάλτα υπήρξε μία αλλαγή κλίματος όσον αφορά το προσφυγικό κλίμα.

Ο Κοβάτς είπε ότι όλοι όσοι θα ζητούν άσυλο από την Ουγγαρία θα κρατούνται σε «καταφύγια» -όπως τα χαρακτήρισε- μέχρι να εκδικαστεί η αίτηση ασύλου τους και είπε ότι θα είναι «ελεύθεροι» να επιστρέψουν πίσω στη χώρα τους.

«Κανείς μετανάστης -ακόμα και εκείνοι που έχουν ήδη εκφράσει την επιθυμία τους να τους δοθεί άσυλο- δεν θα έχουν τη δυνατότητα να κινούνται ελεύθερα μέχρι να υπάρξει νομική απόφαση για το εάν δικαιούνται πολιτικού ασύλου, για να χαρακτηριστούν πρόσφυγες ή οτιδήποτε άλλο, επομένως δεν έχουν το δικαίωμα της ελευθερίας κινήσεων στη χώρα» τόνισε.

Ο ίδιος προέβλεψε ότι οι αιτήσεις ασύλου θα χρειάζονται μήνες για να εξεταστούν και κάθε υπόθεση θα εξετάζεται ξεχωριστά.

Η Ουγγαρία έχει συγκρουστεί αρκετές φορές με τα υπόλοιπα κράτη – μέλη της ΕΕ για την πολιτική της απέναντι στην προσφυγική κρίση. Έντονες επικρίσεις προκάλεσε η απόφαση της χώρας να υψώσει φράχτη στα σύνορά της με τη Σερβία και η άρνησή της να δεχτεί τις ποσοστώσεις που πρότεινε η ΕΕ.

Ο εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης τόνιζε ότι περιμένει πως θα υπάρξει νέα σύγκρουση με τις Βρυξέλλες και σημείωσε: «Εάν διατηρήσουμε το υπάρχων καθεστώς, δεν θα μπορούμε να ελέγξουμε τι συμβαίνει στα σύνορά μας ή εντός της ΕΕ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024