Τετάρτη 22 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Αμοιβαία εκτίμηση» και «πνεύμα συνεργασίας» από Πούτιν και Τραμπ

«Αμοιβαία εκτίμηση» και «πνεύμα συνεργασίας» από Πούτιν και Τραμπ

Μία εκδήλωση αμοιβαίας εκτίμησης ανάμεσα στους ηγέτες της Ρωσίας και των ΗΠΑ ήταν το τηλεφώνημα μεταξύ Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ το Σάββατο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Στην πρώτη τους συνομιλία μετά την ορκωμοσία του νέου αμερικανού προέδρου, οι δύο άνδρες συμφώνησαν στην από κοινού στην προσπάθεια αποκατάστασης των ρωσοαμερικανικών σχέσεων, καθώς και σε μία συνεργασία για τη Συρία.

Μία εκδήλωση αμοιβαίας εκτίμησης ανάμεσα στους ηγέτες της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν το τηλεφώνημα μεταξύ Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, στην πρώτη τους συνομιλία μετά την ορκωμοσία του νέου αμερικανού προέδρου, οι δύο άνδρες συμφώνησαν στην από κοινού στην προσπάθεια αποκατάστασης των ρωσοαμερικανικών σχέσεων, καθώς και σε μία προσπάθεια συνεργασίας για τη Συρία.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι στόχος του είναι η επαναπροσέγγιση των ΗΠΑ με τη Μόσχα. Πρόθυμος να εργαστεί προς τη βελτίωση των διμερών σχέσεων δηλώνει ομοίως και ο Πούτιν.

Σε κάθε περίπτωση, το Κρεμλίνο επισήμανε ότι είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε συμφωνία σχετικά με τις κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο Πούτιν και Τραμπ να συναντηθούν πριν από τη Σύνοδο της G20, τον Ιούλιο, στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Το «συγχαρητήριο τηλεφώνημα», σύμφωνα με μία λιτή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, διήρκεσε μία ώρα και η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη «αμοιβαίας συνεργασίας» σε μία σειρά από κρίσιμα ζητήματα, όπως η αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους έως τις διαπραγματεύσεις για το τέλος του εμφυλίου στη Συρία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αφιέρωμα της Euroleague στον Ολυμπιακό ενόψει του Final Four (vid)

Η Euroleague ετοίμασε ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα για τον Ολυμπιακό με αφορμή το Final Four του Βερολίνου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 22 Μαϊου 2024