Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λειψό το σχέδιο του Τραμπ για το πώς θα μείνει «μακριά από μπίζνες»

Λειψό το σχέδιο του Τραμπ για το πώς θα μείνει «μακριά από μπίζνες»

Ο διευθυντής του Γραφείου Κυβερνητικής Δεοντολογίας των ΗΠΑ Γουόλτερ Σάουμπ επέκρινε σφοδρά τα σχέδια του Τραμπ να δώσει τα ηνία των επιχειρήσεών του στους γιους του πριν από την ορκωμοσία του στις 20 Ιανουαρίου ώστε να αποφευχθεί σύγκρουση συμφερόντων. «Το σχέδιο που ανακοίνωσε δεν πληροί τους όρους με τους οποίους συμμορφώνονται οι άνθρωποι που έχει διορίσει στην κυβέρνησή του καθώς και κάθε πρόεδρος εδώ και τέσσερις δεκαετίες» είπε ο Σάουμπ.

Ο διευθυντής του Γραφείου Κυβερνητικής Δεοντολογίας των ΗΠΑ Γουόλτερ Σάουμπ επέκρινε σφοδρά τα σχέδια του εν αναμονή προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να δώσει τα ηνία των επιχειρήσεών του στους γιους του πριν από την ορκωμοσία του στις 20 Ιανουαρίου ώστε να αποφευχθεί σύγκρουση συμφερόντων.

«Το σχέδιο που ανακοίνωσε ο πρόεδρος δεν πληροί τους όρους με τους οποίους συμμορφώνονται οι άνθρωποι που έχει διορίσει στην κυβέρνησή του καθώς και κάθε πρόεδρος εδώ και τέσσερις δεκαετίες», επεσήμανε ο Σάουμπ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο επικεφαλής του Γραφείου Δεοντολογίας υπογράμμισε ότι όλοι οι Αμερικανοί πρόεδροι μετά τον Τζίμι Κάρτερ ακολουθούν τους κανόνες που θεσμοθετήθηκαν με νόμο του 1978 μετά το σκάνδαλο του Watergate, αναθέτοντας τη διαχείριση όλων των ενεργητικών τους σε μια ανεξάρτητη εταιρεία (blind trust), προκειμένου να αποφεύγεται η σύγκρουση συμφερόντων.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη η Σέρι Ντίλον, δικηγόρος του Τραμπ, δήλωσε ότι η διαχείριση του οργανισμού Τραμπ θα μεταβιβαστεί σε ένα καταπίστευμα, το οποίο θα ελέγχεται από τους γιους του εν αναμονή προέδρου, Ντον και Έρικ, και τον επικεφαλής οικονομικό του διευθυντή Άλεν Βάισελμπεργκ.

Οι τρεις αυτοί άνδρες θα «λαμβάνουν αποφάσεις καθόλη τη διάρκεια της προεδρίας χωρίς οποιαδήποτε εμπλοκή του εκλεγμένου προέδρου».

Παρ’ όλα αυτά, ο Σάουμπ εκτίμησε ότι η κίνηση αυτή δεν θα άρει τη σύγκρουση συμφερόντων καθώς ο Τραμπ θα εξακολουθήσει να μπορεί να βλέπει πληροφορίες για τις επιχειρήσεις του και τις συμφωνίες που γίνονται στις εφημερίδες και την τηλεόραση, κάτι που δεν συμβαίνει στην περίπτωση του blind trust.

«Μόνο η απομάκρυνση του Τραμπ από όλες του τις επιχειρήσεις θα δώσει λύση σε αυτή τη σύγκρουση συμφερόντων», υπογράμμισε ο ίδιος. «Όχι, δεν πιστεύω ότι είναι πολύ μεγάλο τίμημα για την προεδρία των ΗΠΑ», κατέληξε ο Σάουμπ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024