Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Σήμα κινδύνου για ψευδείς ειδήσεις του ισλαμοφοβικού Breitbart

Γερμανία: Σήμα κινδύνου για ψευδείς ειδήσεις του ισλαμοφοβικού Breitbart

Θύελλα αντιδράσεων από τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης και τον πολιτικό κόσμο της Γερμανίας έχει ξεσηκώσει ο «ειδησεογραφικός» δικτυακός τόπος Breitbart, το γνωστό φασιστικό site-όργανο προπαγάνδας υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, έπειτα από δημοσίευμα για υποτιθέμενη επίθεση εναντίον εκκλησίας από εκατοντάδες «ξένους» που φώναζαν «Αλλάχου Ακμπάρ» τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στο Ντόρτμουντ...

Θύελλα αντιδράσεων από τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης και τον πολιτικό κόσμο της Γερμανίας έχει ξεσηκώσει ο «ειδησεογραφικός» δικτυακός τόπος Breitbart News έπειτα από δημοσίευμα για υποτιθέμενη επίθεση εναντίον εκκλησίας από εκατοντάδες «ξένους» που φώναζαν «Αλλάχου Ακμπάρ» τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στο Ντόρτμουντ…

Πρόκειται για το γνωστό πλέον φασιστικό site-όργανο προπαγάνδας υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Στιβ Μπάνον, πρόεδρος της μητρικής εταιρείας του Breitbart, «επιβραβεύτηκε» μάλιστα για τον ρατσιστικό λόγο του από τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ αναλαμβάνοντας σημαντική θέση συμβούλου στον Λευκό Οίκο.

Ο δικτυακός τόπος κατηγορείται στη Γερμανία για διασπορά ψευδών ειδήσεων και απαντά με θράσος πως είναι στόχος «ανέντιμης» εκστρατείας.

Ένας από τους αρχισυντάκτες του Breitbart, ο Ραχίμ Κάσαμ, αναφέρεται σε άρθρο του στην «ανέντιμη επίθεση» που δέχτηκε το… ρεπορτάζ του Breitbart, το οποίο, όπως υποστηρίζει, έχει επιβεβαιωθεί από τα γεγονότα. Ο Κάσαμ κατηγορεί με τη σειρά του «τον γερμανικό Τύπο, τους πολιτικούς υπεύθυνους του κατεστημένου και την αστυνομία».

Το επίμαχο άρθρο δημοσιεύτηκε στις 3 Ιανουαρίου και αφορούσε τα γεγονότα που υποτίθεται ότι συνέβησαν στο Ντόρτμουντ, στη δυτική Γερμανία. Ο τίτλος του τα έλεγε όλα: «Αποκάλυψη: πλήθος 1.000 ανδρών επιτέθηκε στην αστυνομία και πυρπόλησε την αρχαιότερη εκκλησία της χώρας τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς». Στο ρεπορτάζ υποστηριζόταν ότι οι περισσότεροι από τους άνδρες αυτούς ήταν αλλοδαποί και μάλιστα ορισμένοι φώναζαν «Αλλάχου Ακμπάρ».

Η υπόθεση ξεσήκωσε κύμα αντιδράσεων στα παραδοσιακά γερμανικά μέσα ενημέρωσης και στον πολιτικό κόσμο που θεωρούν ότι συνιστά εξέλιξη του φαινόμενου των ψευδών ειδήσεων που κυκλοφορούν στη χώρα.

Μετά την αναμετάδοση του άρθρου του Breitbart κυρίως σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η αστυνομία του Ντόρτμουντ αναγκάστηκε να δώσει στη δημοσιότητα ανακοίνωση για να διαψεύσει τις φήμες.

Στην ανακοίνωση υπογράμμιζε ότι η βραδιά της Πρωτοχρονιάς ήταν μια μάλλον συνηθισμένη, έως και ήρεμη νύχτα. Πράγματι συγκεντρώθηκαν περίπου 1.000 άνθρωποι στο προαύλιο μιας εκκλησίας και έγινε «ακατάλληλη χρήση πρωτοχρονιάτικων πυροτεχνημάτων», συνεχίζει η αστυνομία χωρίς να αναφέρει πουθενά ότι διαπράχθηκε επίθεση εναντίον αστυνομικών ή ότι κάποιοι πυροβόλησαν εναντίον του ναού.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Ruhr Nachrichten, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανέφερε ότι άρπαξε φωτιά ένα προστατευτικό δίχτυ μπροστά από την εκκλησία. Η φωτιά αυτή ήταν ασήμαντη και σβήστηκε πολύ γρήγορα. Το Breitbart, που επικαλείται κατ’ επανάληψη την τοπική εφημερίδα για να στηρίξει το δικό του ρεπορτάζ, γράφει ότι έπιασε φωτιά η στέγη της εκκλησίας, κάτι που δεν ισχύει.

Η Ruhr Nachrichten διαβεβαίωσε επίσης ότι ακούστηκε το σύνθημα «Αλλάχου Ακμπάρ» εκείνο το βράδυ, αλλά από μια ομάδα Σύρων που γιόρταζαν την εκεχειρία στη χώρα τους. Η εφημερίδα έχει στραφεί εναντίον του Breitbart και ορισμένων χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιούν τα άρθρα της για να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις και να προπαγανδίσουν το μίσος.

Ο ιστότοπος αναπαράγει βίντεο που γυρίστηκε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς από τη Ruhr Nachrichten όπου διακρίνεται μάδα ανδρών που έχουν συγκεντρωθεί για να ρίξουν πυροτεχνήματα. Πουθενά όμως δεν φαίνεται κάποια επίθεση εναντίον της εκκλησίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024