Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εν μέσω πογκρόμ εκκαθαρίσεων η Τουρκία χτίζει 175 νέες φυλακές

Εν μέσω πογκρόμ εκκαθαρίσεων η Τουρκία χτίζει 175 νέες φυλακές

Εν μέσω των μαζικών διώξεων και συλλήψεων που έχουν εξαπολύσει οι τουρκικές αρχές σε συνέχεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, οι τουρκικές αρχές θα κατασκευάσουν 175 νέες φυλακές το 2017, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ. Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν οδηγηθεί στις τουρκικές φυλακές μετά την απόπειρα.

Εν μέσω των μαζικών διώξεων και συλλήψεων που έχουν εξαπολύσει οι τουρκικές αρχές σε συνέχεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, οι τουρκικές αρχές θα κατασκευάσουν 175 νέες φυλακές το 2017, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ.

Σύμφωνα με τον ενημερωτικό δικτυακό τόπο Turkish Minute, οι τουρκικές αρχές αποφάσισαν την αποφυλάκιση 38.000 κρατουμένων τον Αύγουστο για την αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων σε όλη την χώρα, που αντιμετώπιζαν πρόβλημα με τους υπεράριθμους κρατούμενους λόγω της μεταγωγής φερόμενων ως υποστηρικτών του πραξικοπήματος σε αυτά.

Οι οικογένειες και οι δικηγόροι των κρατουμένων διαμαρτύρονται για τις συνθήκες στις φυλακές όπου έχουν οδηγηθεί πάνω από 40.000 άνθρωποι μετά την 15η Ιουλίου.

Απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στην τουρκική Εθνοσυνέλευση ανώτερο στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP, αξιωματική αντιπολίτευση), ο Μποζντάγκ δήλωσε πως το σχέδιο να οικοδομηθούν 175 νέες φυλακές εντάσσεται στις προσπάθειες της κυβέρνησης προκειμένου τα σωφρονιστικά καταστήματα στην Τουρκία να πληρούν τα διεθνή πρότυπα.

Όπως υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, 157 μικρότερες εγκαταστάσεις φυλακών σε όλη την χώρα θα κλείσουν εξαιτίας των κακών συνθηκών για τους τροφίμους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Sputnik

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024