Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Τραμπ θα ακυρώσει τη συμφωνία TPP μόλις ορκιστεί

Ο Τραμπ θα ακυρώσει τη συμφωνία TPP μόλις ορκιστεί

Απόσυρση των ΗΠΑ από τη φιλόδοξη συμφωνία εμπορίου TTP (για χώρες του Ειρηνικού) και «κύμα ελέγχων» για να εντοπιστούν παραβιάσεις σε προγράμματα για βίζα εργασίας στις ΗΠΑ προανήγγειλε ο Τραμπ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του για τις προθέσεις του. Από το πρώτο μήνυμα πάντως λείπουν αναφορές για τη μεταρρύθμιση του Ομπάμα στο σύστημα περίθαλψης ή για το χτείσιμο τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Απόσυρση των ΗΠΑ από τη φιλόδοξη συμφωνία εμπορίου TTP (για χώρες του Ειρηνικού) και «κύμα ελέγχων» για να εντοπιστούν παραβιάσεις σε προγράμματα για βίζα εργασίας στις ΗΠΑ προανήγγειλε ο Τραμπ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του για τις προθέσεις του μόλις αναλάβει.

Από το πρώτο μήνυμα πάντως λείπουν αναφορές για τη μεταρρύθμιση του Ομπάμα στο σύστημα περίθαλψης ή για το χτείσιμο τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Στο μήνυμά του, ο Τραμπ ανέφερε επίσης πως θα εκδώσει διάταγμα το οποίο μειώνει τον αριθμό των κανονισμών της κυβέρνησης, θα ζητήσει από το υπουργείο Εργασίας να εξετάσει τις παραβιάσεις των προγραμμάτων άδειας εργασίας σε ξένους υπηκόους.

Πρόθεσή του επίσης είναι να αρθούν περιορισμοί στην παραγωγή ενέργειας, μεταξύ των οποίων την παραγωγή πετρελαίου, αερίου και άνθρακα.

Οι προθέσεις του Τραμπ για το εμπόριο ήταν μεταξύ εκείνων που είχαν προκαλέσει ανησυχία στις υπόλοιπες μεγάλες οικονομίες. Η εξαγγελία του για την TTP ήταν ο λόγος για τον οποίο το Σαββατοκύριακο η Σύνοδος APEC είχε επανεπιβεβαιώσει την αντίθεσή της στον προστατευτισμό.

Παρούσες ήταν οι ηγεσίες των «μεγάλων» του Ειρηνικού: Η Κίνα, η Ρωσία, η Αυστραλία, ο Καναδάς όπως και ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

H συμφωνία TTP έχει υπογραφεί μεν από την αμερικανική κυβέρνηση, αλλά εκκρεμεί η κύρωσή της από τη Γερουσία των ΗΠΑ. Η Κίνα παράλληλα προωθεί και το εμπορικό σχήμα συνεργασίας RCEP -από το οποίο απουσιάζουν, μέχρι νεωτέρας, χώρες της αμερικανικής ηπείρου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Επίσημο: Τέλος από τον Παναθηναϊκό ο Φατίχ Τερίμ

Παρελθόν και επίσημα από τον Παναθηναϊκό αποτελεί ο Φατίχ Τερίμ με τους πράσινους να ανακοινώνουν την αποχώρηση του Τούρκου τεχνικού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024