Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ειρηνοποιός ρεπουμπλικάνος» ο νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου

«Ειρηνοποιός ρεπουμπλικάνος» ο νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου

Ο Ντόναλντ Τραμπ διόρισε τον Ρέινς Πρίμπους, πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη θέση του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου. Παράλληλα, επικεφαλής της ομάδας πολιτικού σχεδιασμού τοποθετείται κορυφαίο συντηρητικό στέλεχος των ΜΜΕ. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ διόρισε τον Ρέινς Πρίμπους, πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη θέση του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου.

Ο Πρίμπους θεωρείται πρόσωπο ήπιων τόνων με συναινετική διάθεση, όπως τουλάχιστον αναφέρουν τα αμερικανικά Μέσα.

Η συναινετική του διάθεση φάνηκε και στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, όταν κατ’ επανάληψη χρειάστηκε ένας «ειρηνοποιός» για να ρίχνει τους τόνους, όταν στο κόμμα θύμωναν με τις εμπρηστικές τοποθετήσεις του υποψήφιου για την προεδρία.

Διατηρεί καλές σχέσεις και με τον Πολ Ράιαν, τον απερχόμενο επικεφαλής της Ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο οποίος ενδέχεται να παραμείνει στη θέση του. Οι καλές σχέσεις του προέδρου με το Κογκρέσο είναι ζωτικής σημασίας για την υλοποίηση της πολιτικής του ατζέντας, ακόμα και όταν το κόμμα ελέγχει το Σώμα σε επίπεδο εδρών.

O προσωπάρχης είναι το πρόσωπο που διορίζει και επιβλέπει το προσωπικό του Λευκού Οίκου, αλλά κανονίζει και τη «ροή» των προσώπων που μπαίνουν στο Οβάλ Γραφείο για να συναντήσουν τον πρόεδρο.

Αποτελεί επίσης τον άνθρωπο που έρχεται σε άμεση συνεννόηση με το Κογκρέσο και άλλα μέλη της κυβέρνησης, προκειμένου να υλοποιηθεί η προεδρική ατζέντα.

Πάντως, αρκετοί βλέπουν πίσω από αυτή την τοποθέτηση άλλη μία υποχώρηση του Ντόναλντ Τραμπ. Ο άνθρωπος που έστησε την προεκλογική του εκστρατεία πίσω από το σλόγκαν «είμαι κατά του πολιτικού κατεστημένου», τοποθέτησε έναν εκπρόσωπό του στη θέση του Προσωπάρχη.

Παράλληλα, επικεφαλής της ομάδας πολιτικού σχεδιασμού τοποθετείται ο Στίβεν Μπάνον, κορυφαίο συντηρητικό στέλεχος των ΜΜΕ και πολύ πιο κοντά στη «λογική Τραμπ», αυτή τουλάχιστον που φάνηκε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας με τον εμπρηστικό πολλές φορές πολιτικό λόγο, την επίθεση στο «κατεστημένο της Ουάσινγκτον» και ασφαλώς στην «διαπλεκόμενη» Χίλαρι Κλίντον.

Ήταν άλλωστε ο άνθρωπος που πρότεινε στον Τραμπ να υιοθετήσει μια προεκλογική εκστρατεία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα ενός επιχειρηματία.

Το 2012 ο Μπάνον ανέλαβε επικεφαλής του συντηρητικού Ομίλου Breitbart με την υπόσχεση να τον μετατρέψει στην «Huffington Post της δεξιάς», όπως χαρακτηριστικά γράφεται.

Υπό αυτή την έννοια, πολλοί αναμένουν να δουν πώς ο Πρίμπους θα καταφέρει να συνυπάρξει με τον Μπάνον.

A.Ρ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024