Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι Αμερικανοί θέλουν «ηγέτη εναντίον των ισχυρών»

Οι Αμερικανοί θέλουν «ηγέτη εναντίον των ισχυρών»

Τα πρώτα στοιχεία από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων για τις αμερικανικές εκλογές άρχισαν να βγαίνουν: Το Reuters/Ipsos δημοσίευσε τα αρχικά, τμηματικά, συμπεράσματά από την έρευνά του σε όσους, όπως αναφέρει, είχαν ψηφίσει νωρίς το πρωί της Τρίτης, και φαίνεται πως αρκετοί δηλώνουν δυσαρεστημένοι με το σύστημα «που ευνοεί τους πλούσιους και ισχυρούς». Μπροστά η Κλίντον στο ερώτημα καταλληλότητας στα τμηματικά στοιχεία του exit poll για το κανάλι Fox.

Τα πρώτα στοιχεία από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων για τις αμερικανικές εκλογές άρχισαν να βγαίνουν: Το Reuters/Ipsos δημοσίευσε τα αρχικά, τμηματικά, συμπεράσματά από την έρευνά του σε όσους, όπως αναφέρει, είχαν ψηφίσει νωρίς το πρωί της Τρίτης, και φαίνεται πως αρκετοί δηλώνουν δυσαρεστημένοι με το σύστημα «που ευνοεί τους πλούσιους και ισχυρούς».

Στα τμηματικά στοιχεία του exit poll του καναλιού Fox, η Κλίντον εμφανίζεται μπροστά στο ερώτημα καταλληλότητας.

Στην πρώτη δημοσίευση του Reuters δεν αναφέρεται ποσοστό υποψηφίου, καθώς οι κάλπες δεν έχουν ακόμη κλείσει, αλλά μόνο τα στοιχεία από τα ερωτήματα για το σκεπτικό των ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με την πρώτη δημοσίευση των στοιχείων Reuters/Ipsos, το 75% των ψηφοφόρων θεωρούν ότι «η Αμερική χρειάζεται έναν ισχυρό ηγέτη που θα πάρει πίσω την χώρα από τους πλούσιους και ισχυρούς», και το 68% ότι «τα παραδοσιακά κόμματα και οι πολιτικοί δεν ενδιαφέρονται για απλούς πολίτες».

Το 72% απαντά πως η «αμερικανική οικονομία είναι στρεβλωμένη ώστε να ευνοεί τους πλούσιους και τους ισχυρούς». Το 76% απαντά πως τα «ΜΜΕ ενδιαφέρονται περισσότερο για το κέρδος παρά για την αλήθεια» και το 57% θεωρεί πως «όλο και περισσότερο, δεν ταυτίζεται με αυτό που έχει γίνει η Αμερική».

Στα πρώτα στοιχεία του Fox, το οποίο κλίνει προς του Ρεπουμπλικανούς, το 49% θεωρεί πως η Κλίντον είναι καταλληλότερη για τη θέση της αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων (commander in chief, όρος που πρακτικά για τους Αμερικανούς ισοδυναμεί με την ηγεσία του Λευκού Οίκου) έναντι 46% που κρίνει τέτοιον τον Τραμπ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024