Τρίτη 14 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χίλαρι και Τραμπ σε φρενήρη κούρσα για να πείσουν τους αναποφάσιστους

Χίλαρι και Τραμπ σε φρενήρη κούρσα για να πείσουν τους αναποφάσιστους

Σε φρενήρη κούρσα έχουν επιδοθεί Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ σε απόσταση αναπνοής από τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου επιχειρώντας αυτό το Σαββατοκύριακο να κινητοποιήσουν και να πείσουν τους τελευταίους αναποφάσιστους ψηφοφόρους εν μέσω μιας πρωτοφανούς προεκλογικής εκστρατείας, διανθισμένης από σφοδρές επιθέσεις σε προσωπικό επίπεδο. Η αγωνία από την πλευρά των δημοσκοπήσεων επικεντρώνεται σε περίπου 12 πολιτείες-κλειδιά, όπου τα δύο στρατόπεδα θα πραγματοποιήσουν τις τελευταίες τους συγκεντρώσεις.

Σε φρενήρη κούρσα έχουν επιδοθεί Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ σε απόσταση αναπνοής από τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου επιχειρώντας αυτό το Σαββατοκύριακο να κινητοποιήσουν και να πείσουν τους τελευταίους αναποφάσιστους ψηφοφόρους εν μέσω μιας πρωτοφανούς προεκλογικής εκστρατείας, διανθισμένης από σφοδρές επιθέσεις σε προσωπικό επίπεδο.

Με τις δημοσκοπήσεις να αδυνατούν να δώσουν ξεκάθαρη εικόνα, η στρατηγική που επιλέγουν οι δύο αντίπαλοι είναι διαφορετική σε κάθε περίπτωση: τους διάσημους υποστηρικτές της θέλει στο πλευρό της στην τελική ευθεία η Χίλαρι Κλίντον, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει να προτιμά πιο ήπιο λόγο.

Όλα ή τίποτα, δήλωνε πριν από μερικές ημέρες η 69χρονη υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος, το προβάδισμα της οποίας έναντι του αντιπάλου της μειώθηκε στις δημοσκοπήσεις μετά την απόφαση του FBI να ανοίξει εκ νέου τον φάκελο με το προσωπικό ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο, την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Η αγωνία από την πλευρά των δημοσκοπήσεων επικεντρώνεται σε περίπου 12 πολιτείες-κλειδιά, όπου τα δύο στρατόπεδα θα πραγματοποιήσουν τις τελευταίες τους συγκεντρώσεις. Η Δημοκρατική υποψήφια μπορεί να επικρατεί στην πλειονότητα των πρόσφατων ερευνών, όμως τα αντιφατικά αποτελέσματα προκαλούν ανησυχία στους ειδικούς.

Η Χίλαρι Κλίντον θα πραγματοποιήσει τουλάχιστον τρεις προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Πενσιλβάνια, το Μίσιγκαν και το Οχάιο.

Ο αντίπαλός της του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ θα πραγματοποιήσει επίσης τρεις συγκεντρώσεις: στο Νιου Χαμσάιρ, το Οχάιο και την Πενσιλβάνια.

«Λάμψη» για την Χίλαρι

Το κλειδί για την πρώην υπουργό Εξωτερικών συνίσταται στο να μεγιστοποιήσει τη συμμετοχή των ψηφοφόρων που συγκρότησαν τον «συνασπισμό υπέρ του [Μπαράκ] Ομπάμα»: τους Αφροαμερικανούς, τους Ισπανόφωνους και τους νέους.

Τη στιγμή μάλιστα που οι Αφροαμερικανοί ψηφοφόροι έχουν ψηφίσει σε μικρότερο ποσοστό σε αυτό το στάδιο σε αντίθεση με το 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της πρόωρης ψηφοφορίας στη Βόρεια Καρολίνα και την Φλόριντα.

Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ, προσπαθεί να ανατρέψει τα προγνωστικά αναζωπυρώνοντας τον ενθουσιασμό της καρδιάς του εκλογικού σώματός του: των ανδρών Ρεπουμπλικάνων και ιδίως εκείνων που δεν έχουν πανεπιστημιακή μόρφωση.

Η Χίλαρι Κλίντον από την πλευρά της, προκειμένου να αντλήσει κέρδη από την δεξαμενή των ψηφοφόρων των μειονοτικών ομάδων και των νέων, επιστράτευσε λαμπερά ονόματα της σοουμπίζ και διάσημες προσωπικότητες.

Μετά τον Φάρελ Ουίλιαμς, η πρώην Πρώτη Κυρία θα εμφανιστεί στο πλευρό του ράπερ Τζέι Ζι και της συζύγου του Μπιγιονσέ που θα δώσουν αφιλοκερδώς μια συναυλία στο Οχάιο, πριν από την Κέιτ Πέρι το Σάββατο στη Φλόριντα.

«Είμαστε Αφροαμερικανοί! Τέλεια! Εάν σας χαρακτήρισαν κάποια στιγμή στην ζωή σας μειονότητα […] ελάτε να ψηφίσετε για να δείξετε στον κόσμο ότι στην πραγματικότητα είστε η πλειονότητα» είπε ο Φάρελ Ουίλιαμς στο Ράλεϊ στη Βόρεια Καρολίνα.

Αυτοσυγκράτηση στο στρατόπεδο Τραμπ

Αντιθέτως, ο δισεκατομμυριούχος φαίνεται πως στην τελική ευθεία επιλέγει να αμβλύνει τους τόνους μετριάζοντας, όσο γίνεται, τις επιθέσεις και τις αλληλοκατηγορίες.

«Ευγενικός και ήρεμος. Έτσι δεν είναι; Μείνε συγκεντρωμένος, Ντόναλντ» είπε ο ίδιος φωναχτά την Τετάρτη.

Η σύζυγός του Μελάνια σε μια σπάνια εμφάνιση μίλησε στους ψηφοφόρους την Πέμπτη υποστηρίζοντας ότι η πολιτική έχει γίνει πάρα πολύ «σκληρή» καθώς ο σύζυγός της κατηγορείται για ακραία πράγματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

UEFA: Μόνο οι αρχηγοί θα επιτρέπεται να μιλούν με τους διαιτητές στο Euro 2024

Η UEFA αποφάσισε να επιτρέπει μόνο στους αρχηγούς των ομάδων να μιλούν στους διαιτητές στο επερχόμενο Euro.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Μαϊου 2024