Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία κατά Ρωσίας για τη Συρία: Θα γίνετε κράτος παρίας

Βρετανία κατά Ρωσίας για τη Συρία: Θα γίνετε κράτος παρίας

Εν μέσω της κλιμάκωσης της σύγκρουσης Ρωσίας - Δύσης με φόντο τις επιδρομές στο Χαλέπι, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον προειδοποιεί τη Μόσχα ότι εάν συνεχίσει να βομβαρδίζει αμάχους κινδυνεύει να καταστεί κράτος παρίας, και παράλληλα καλεί τους Βρετανούς να διαδηλώσουν μπροστά στην πρεσβεία της Ρωσίας στο Λονδίνο για να καταγγείλουν τον ρωσικό ρόλο στη συριακή κρίση. Ο Τζόνσον ζητά επίσης κυρώσεις κατά Μόσχας-Δαμασκού, ωστόσο απορρίπτει την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων.

Εν μέσω της κλιμάκωσης της σύγκρουσης Ρωσίας – Δύσης με φόντο τις επιδρομές στο Χαλέπι, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον προειδοποιεί τη Μόσχα ότι εάν συνεχίσει να βομβαρδίζει αμάχους κινδυνεύει να καταστεί κράτος παρίας, και παράλληλα καλεί τους Βρετανούς να διαδηλώσουν μπροστά στην πρεσβεία της Ρωσίας στο Λονδίνο για να καταγγείλουν τον ρωσικό ρόλο στη συριακή κρίση.

«Θα ήθελα να δω [να πραγματοποιούνται] διαδηλώσεις μπροστά στην πρεσβεία της Ρωσίας» δήλωσε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας ενώπιον των βουλευτών, τονίζοντας ότι η αγανάκτηση φθάνει στα όριά της μπροστά στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύει η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας στο Χαλέπι.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «όλα τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα» δείχνουν την ευθύνη που φέρει η Μόσχα για τον βομβαρδισμό της αυτοκινητοπομπής με την ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία.

«Εάν η Ρωσία συνεχίζει να πορεύεται στο ίδιο μονοπάτι, πιστεύω ότι αυτή η μεγάλη χώρα κινδυνεύει να καταστεί κράτος παρίας και εάν η στρατηγική που ακολουθεί ο [Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ] Πούτιν είναι να αποκαταστήσει την υπεροχή και τη δόξα της Ρωσίας τότε πιστεύω ότι κινδυνεύει να δει την φιλοδοξία του να μετατρέπεται σε στάχτες» προειδοποίησε.

Ο Μπόρις Τζόνσον κάλεσε επίσης τη διεθνή κοινότητα να εντείνει τις πιέσεις εναντίον της Μόσχας και της Δαμασκού μέσω της επιβολής κυρώσεων.

«Πρέπει να εντείνουμε την πίεση στο καθεστώς του [προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ] Άσαντ μέσω της επιβολής κυρώσεων και φυσικά σε βάρος των Ρώσων μέσω [επίσης της επιβολής κυρώσεων» τόνισε ο ΥΠΕΞ της Βρετανίας.

Σημείωσε πάντως ότι δεν υποστηρίζει τις προτροπές που δέχεται από ορισμένους βουλευτές για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία.

«Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό παρά μόνο εάν είμαστε προετοιμασμένοι να καταρρίψουμε αεροσκάφη ή ελικόπτερα που θα παραβιάζουν αυτή την ζώνη και πρέπει να σκεφτούμε πολύ προσεκτικά τις συνέπειες» σημείωσε.

«Η καλύτερη ελπίδα μας είναι να πείσουμε τους Ρώσους» να «κάνουν το σωστό» και να στηρίξουμε μια ειλικρινή εκεχειρία, προσέθεσε.

Η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο απάντησε στις δηλώσεις του Μπόρις Τζόνσον με μήνυμα στο Twitter στο οποίο αναφέρει ότι «το ιστορικό της Ρωσίας στη Συρία είναι χιλιάδες χωριά που απελευθερώθηκαν, χιλιάδες τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας [που διανεμήθηκαν]. Ποιο είναι της Βρετανίας;».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Sputnik

Sports in

Άρση Βαρών: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο δις πρωταθλητής Ευρώπης Ολεξάντρ Πελεσένκο (pic)

Ο Ουκρανός δις πρωταθλητής Ευρώπης, Ολεξάντρ Πελεσένκο, έπεσε νεκρός στον πόλεμο κατά των Ρώσων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024