Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δίχως μεγάλο νικητή η δεύτερη τηλεμαχία Κλίντον - Τραμπ

Δίχως μεγάλο νικητή η δεύτερη τηλεμαχία Κλίντον – Τραμπ

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η δεύτερη τηλεμαχία μεταξύ των υποψηφίων προέδρων των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο κανείς από τους δύο δεν επικράτησε ξεκάθαρα έναντι του αντιπάλου του.

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η δεύτερη τηλεμαχία μεταξύ των υποψηφίων προέδρων των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο κανείς από τους δύο δεν επικράτησε ξεκάθαρα έναντι του αντιπάλου του.

Οι υποψήφιοι για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών ανέβασαν τους τόνους των απαντήσεών των σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων και του κοινού ασκώντας κριτική ο ένας στον άλλο ενώ απαντούσαν, μερικές φορές ξεφεύγοντας από το θέμα, και αρνούμενοι τις κατηγορίες ο ένας του άλλου ως ψέμματα.

Τα θέματα των ερωτήσεων αφορούσαν τις προτάσεις αλλαγής φορολογίας των δύο υποψηφίων, τη θέση τους όσον αφορά τους μουσουλμάνους, τα σχέδια τους για τη Συρία και συγκεκριμένα το Χαλέπι, το θέμα κόστους ιατρικής περίθαλψης και η κενή θέση στον Άρειο Πάγο, μεταξύ άλλων.
Η αναμέτρηση ήταν επιθετική αλλά χωρίς ιδιαίτερες αποκαλύψεις και χωρίς εμφανή «νικητή».

Οι υποψήφιοι για την προεδρία ξεκίνησαν να απαντούν στις ερωτήσεις του πάνελ των δύο συντονιστών των ερωτήσεων του κοινού επιθετικά αλλά κρατώντας τις φωνές τους χαμηλά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπογράμμισε ότι σέβεται τις γυναίκες και ότι όσα ακούστηκε να λέει στο επίμαχο βίντεο ήταν απλώς μια συζήτηση ανδρών στα αποδυτήρια, και ότι «δεν είμαι περήφανος για όσα είπα».

Με άλλους Ρεπουμπλικανούς υποψήφιους, είπε η Χίλαρι Κλίντον, «διαφωνούσα αλλά ποτέ δεν αμφισβήτησα την ικανότητά των να υπηρετήσουν ως πρόεδροι», ωστόσο ο Τραμπ είναι διαφορετική περίπτωση και δεν έχει τα προσόντα για να γίνει πρόεδρος.

Λίγες ώρες πριν από την αναμέτρηση, ο Τραμπ κάλεσε σε συνάντηση στο Σέιντ Λούις τέσσερις γυναίκες οι οποίες κατηγορούν τον πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον για σεξουαλικά παραπτώματα. «Οι τέσσερις αυτές πολύ γενναίες γυναίκες ζήτησαν να έρθουν εδώ» δήλωσε ο Τραμπ.

Ο Τραμπ είχε απειλήσει ότι θα αναφερθεί σε σεξουαλικές απιστίες του συζύγου της Κλίντον κατά τη διάρκεια της δεύτερης αναμέτρησης, και έχει ανεβάσει τον τόνο των επιθέσεών του εναντίον του πρώην προέδρου από την Παρασκευή, όταν αποκαλύφθηκε ένα βίντεο του 2005 στο οποίο ο Τραμπ μιλάει χυδαία για τις γυναίκες.

Το γραφείο της Κλίντον απάντησε «δεν μας εκπλήσσει» να δούμε «την καταστροφική κούρσα (του Τραμπ) προς τον πάτο», και κάλεσε τη συνάντηση «διαφημιστικό τέχνασμα».

Το ντιμπέιτ έκλεισε με μια ερώτηση από ακροατή που ζήτησε από κάθε υποψήφιο να αναφέρει κάτι θετικό για τον αντίπαλό του. Η Κλίντον ανέφερε τα παιδιά του Τραμπ και τον τρόπο που τον υποστήριξαν, ως επιτυχία του, και ο Τραμπ ανέφερε την επιμονή της, γιατί εργάζεται για κάποιο σκοπό χωρίς να παραιτείται.

Μετά το πέρας της τηλεμαχίας, η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε στους δημοσιογράφους στο αεροσκάφος της προεκλογικής της εκστρατείας, την έκπληξή της, για τη «χιονοστιβάδα ψευτιάς» από τον Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια της δεύτερης τηλεοπτικής αναμέτρησης τους.

Η ίδια τόνισε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει ζητήσει συγνώμη για όσα έχει πει για τους Αφροαμερικανούς, για τους μουσουλμάνους, για τους ισπανόφωνους, τους μετανάστες, αλλά και και τους αιχμάλωτους πολέμου. Παράλληλα, τόνισε ότι οι διαφωνίες της, δεν έχουν να κάνουν με τους υποστηρικτές του Τραμπ, αλλά με τον ίδιο.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «δεν του αρέσει ο Άσαντ, αλλά είναι ο Άσαντ που εξουδετερώνει το Ισλαμικό Κράτος μαζί με τη Ρωσία και το Ιράν». Παράλληλα, αναρωτήθηκε γιατί οι στρατηγοί δε μπορούν να δράσουν μυστικά και να κάνουν μία αιφνιδιαστική επίθεση στη Μοσούλη;

Επίσης, διευκρίνισε ότι ο ίδιος και ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του, Πενς, δεν έχουν συζητήσει για ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία, τονίζοντας ότι ο ίδιος «διαφωνεί» με τις απόψεις του υποψηφίου αντιπροέδρου του.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι έχει ξοδέψει ποσό μεγαλύτερο των 100 εκατομμυρίων δολαρίων από τους προσωπικούς του λογαριασμούς, για τη χρηματοδότηση του προεκλογικού του αγώνα.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων τόνισε ακόμη ότι θα φέρει πίσω στις ΗΠΑ τις ενεργειακές εταιρίες κι ότι αυτές θα μπορούν να είναι ανταγωνιστικές και να συμμετέχουν στη μείωση του εθνικού χρέους, αλλά και των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού. Παράλληλα, τόνισε ότι θα δώσει έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Άποντος ο Σλούκας στην Euroleague για πρώτη φορά μετά το 2019

Δεν έβαλε ούτε πόντο για πρώτη φορά μετά τις 30 Οκτωβρίου 2019 σε ένα Φενερμπαχτσέ – Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024