Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έκρηξη στη Νέα Υόρκη με 29 τραυματίες, «σκόπιμη ενέργεια»

Έκρηξη στη Νέα Υόρκη με 29 τραυματίες, «σκόπιμη ενέργεια»

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν το βράδυ του Σάββατου (πρωί Κυριακής ώρα Αθήνας)από έκρηξη στη συνοικία Τσέλσι της Νέας Υόρκης. Τα αίτια είναι άγνωστα και ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ Ντε Μπλάζιο μίλησε για «σκόπιμη ενέργεια», τονίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν σύνδεση με τρομοκρατία. Προηγουμένως είχε σημειωθεί έκρηξη στο σχετικά κοντινό Νιου Τζέρσεϊ, χωρίς να υπάρχουν θύματα.

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη στη συνοικία Τσέλσι της Νέας Υόρκης το βράδυ του Σαββάτου (τοπική ώρα, περίπου στις 03:30 ξημερώματα Κυριακής ώρα Αθήνας). Τα αίτια είναι άγνωστα και ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ Ντε Μπλάζιο μίλησε για «σκόπιμη ενέργεια», τονίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν σύνδεση με τρομοκρατία.

Πηγές που επικαλείται το Reuters υποστηρίζουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο η έκρηξη να ήταν ατύχημα που σχετίζεται με εκρηκτικά που προορίζονταν για οικοδομές. Προηγουμένως, είχε σημειωθεί έκρηξη -χωρίς τραυματίες εκείνη- στο σχετικά κοντινό Νιου Τζέρσεϊ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις διασύνδεσης, όμως η συγκυρία ενέτεινε την ανησυχία.

Αστυνομικοί οι οποίοι ερευνούν την περιοχή γύρω από το σημείο της έκρηξης ανακάλυψαν δεύτερο ύποπτο αντικείμενο που χαρακτηρίζουν ως «ενδεχόμενο εκρηκτικό μηχανισμό».

Οι επίσημες ανακοινώσειε για το δεύτερο αντικείμενο περιορίζονται πως πρόκειται για «ύποπτο πακέτο» και «μηχανισμό», που απομακρύνθηκε με μηχανικά μέσα και μεταφέρθηκε σε χώρο της αστυνομίας για ελεγχόμενη έκρηξη.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που επικαλείται αριθμός αξιόπιστων κατά κανόνα αμερικανικών ΜΜΕ (όπως η Wall Street Journal ή το CNN) υποστηρίζουν πως επρόκειτο για χύτρα ταχύτητας συνδεδεμένη μέσω καλωδίων με συσκευή κινητού τηλεφώνου, αναφέρει το CNN, επικαλούμενη πηγές των αρχών ασφαλείας.

Ο δήμαρχος Ντε Μπλάζιο σημείωσε ακόμη ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις σύνδεσης της έκρηξης στο Τσέλσι με την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στο γειτονικό Νιου Τζέρσεϊ, μερικές ώρες νωρίτερα. Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 9 το βράδυ του Σαββάτου (4 τα ξημερώματα Κυριακής ώρα Ελλάδος). Περίοικοι και περαστικοί μιλούν για αρκετά δυνατή έκρηξη.

Σε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, γίνεται λόγος για έκρηξη σε κάδο απορριμάτων, η οποία ήταν τόσο ισχυρή που έσπασαν τζάμια σε παρακείμενο κτίριο. Το Αντιτρομοκρατικό Τμήμα της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, που ερευνά την υπόθεση ανέβασε στο Twitter φωτογραφία από τον κατεστραμμένο κάδο απορριμάτων.

Ο επικεφαλής της διεύθυνσης ειδικών επιχειρήσεων της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης δήλωσε στο Twitter ότι «πιθανός δεύτερος μηχανισμός έχει εντοπιστεί» στην ίδια ευρύτερη περιοχή.

Το CNN μετέδωσε ότι πηγές των υπηρεσιών επιβολής του νόμου πιστεύουν πως η έκρηξη προκλήθηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Πλάνα από κάμερες ασφαλείας κοντά στο περιστατικό που μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ ως βίντεο από την έκρηξη:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024