Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση ευρωπαίων ηγετών στο Βερολίνο πριν τη Σύνοδο

Συνάντηση ευρωπαίων ηγετών στο Βερολίνο πριν τη Σύνοδο

Για την υποδοχή αρχηγών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων την Κυριακή ετοιμάζεται η γερμανική καγκελαρία, με την Άνγκελα Μέρκελ να έχει προσκαλέσει ηγέτες στο πλαίσιο των προετοιμασιών της Συνόδου Κορυφής στην Μπρατισλάβα. Στη συνάντηση είχε προσκληθεί και ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος όμως δεν θα παρευρεθεί λόγω ΔΕΘ.

Για την υποδοχή αρχηγών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων την Κυριακή ετοιμάζεται η γερμανική καγκελαρία, με την Άνγκελα Μέρκελ να έχει προσκαλέσει ηγέτες στο πλαίσιο των προετοιμασιών της Συνόδου Κορυφής στην Μπρατισλάβα.

Στο Βερολίνο θα μεταβούν ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα, ο μαλτέζος πρωθυπουργός Τζόζεφ Μουσκάτ, ο λετονός πρωθυπουργός Μάρις Κουτσίνσκις και η λιθουανή πρόεδρος Ντάλια Γκρουμπαουσκάιτε.

Στη συνάντηση, υπενθυμίζεται, είχε προσκληθεί και ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος όμως δεν θα παρευρεθεί λόγω ΔΕΘ.

Tην Παρασκευή, η Μέρκελ είχε υποδεχθεί στο ίδιο πλαίσιο τους πρωθυπουργούς του Βελγίου και του Λουξεμβούργου και τον πρόεδρο της Ρουμανίας.

Ψηλά στην ατζέντα της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Μπρατισλάβα την Παρασκευή βρίσκεται, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το ζήτημα της διασφάλισης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ αναφορικά και με το προσφυγικό.

Η Σύνοδος θα ασχοληθεί επίσης εκ νέου με το ζήτημα του Brexit, ενώ η συνάντηση θα γίνει ξανά στο σχήμα των «27», χωρίς δηλαδή το Λονδίνο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τι είπε ο Τσικίνιο για Κάρμο, Ιωαννίδη και τον διαιτητή του τελικού του Conference League

Ο Τσικίνιο έδωσε συνέντευξη σε Μέσο της Πορτογαλίας και μίλησε για αρκετά θέματα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024