Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ιδεολογικά τεστ σε μουσουλμάνους και επισκέπτες θα κάνει ο Τραμπ

Ιδεολογικά τεστ σε μουσουλμάνους και επισκέπτες θα κάνει ο Τραμπ

Το σχέδιό του για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του ισλαμικού εξτρεμισμού ανακοίνωσε, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες, ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τον Λευκό Οίκο υποσχέθηκε να περνά από «κόσκινο» τους μουσουλμάνους, αλλά και τους επισκέπτες των ΗΠΑ μέσω «ιδεολογικών τεστ».

Το σχέδιό του για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του ισλαμικού εξτρεμισμού ανακοίνωσε, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες, ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τον Λευκό Οίκο υποσχέθηκε να περνά από «κόσκινο» τους μουσουλμάνους, αλλά και τους επισκέπτες των ΗΠΑ μέσω «ιδεολογικών τεστ».

Mεταξύ άλλων, οι ενδιαφερόμενοι που θα κάνουν το τεστ θα πρέπει να δηλώνουν αν ασπάζονται τις δυτικές αξίες, όπως την ανοχή και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, την ανεξιθρησκεία κλπ.

Για «κυνικά τεχνάσματα» έκανε λόγο το επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον: «Πώς είναι δυνατόν να μιλά για δικαιώματα ο άνθρωπος που είναι κατά των γκέι δικαιωμάτων και διάλεξε για αντιπρόεδρό του έναν πολιτικό που έβαλε βέτο στον σχετικό νόμο στην Πολιτεία του;» αναρωτήθηκαν.

Κατά τα άλλα, ο Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε ένα περίγραμμα των θέσεών του για την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού και της ισλαμικής τρομοκρατίας, για τα οποία θεωρεί υπεύθυνους τον Ομπάμα και την Χίλαρι Κλίντον.

Υποσχέθηκε:

  • Απαγόρευση μετανάστευσης από χώρες με τρομοκρατικό παρελθόν
  • Συμμαχίες με πολλές χώρες για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας
  • Να μείνει ανοικτή η βάση του Γκουαντάναμο
  • Σύσταση προεδρικής Επιτροπής που θα μελετήσει τον ισλαμικό εξτρεμισμό
  • Συνεργασία με το ΝΑΤΟ

Πάντως, πολιτικοί παρατηρητές σημειώνουν ότι οι προτάσεις μπορεί να είναι γενικές, αφού δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη στρατηγική κατά του Ισλαμικού Κράτους ούτε αναφορά στο ποιες ακριβώς χώρες θα μπουν στη «μαύρη λίστα», ωστόσο, είναι ελαφρώς «προεδρικότερες»: δεν περιλαμβάνουν παλαιότερους αφορισμούς του Τραμπ, όπως για παράδειγμα ότι θα απαγορευθεί η είσοδος σε όλους τους μουσουλμάνους.

Και μπορεί να τρομάζει τους ηγέτες της Ευρώπης ή τον γγ του ΝΑΤΟ, με τον οποίο τώρα ο Τραμπ δηλώνει ότι θέλει να συνεργαστεί, όμως οι προτάσεις του είναι ακριβώς αυτό που θέλουν να ακούσουν οι οπαδοί του.

Όπως το ακροατήριο του Οχάιο, όπου έγιναν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ντέρμπι «αιωνίων» με στόχο την Ευρώπη

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κοντράρονται στην τελευταία αγωνιστική των play off, με φόντο την τρίτη θέση και την έξοδο στην Ευρώπη, λίγες μέρες πριν τους δύο τελικούς που έχουν…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024