Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δύο συλλήψεις στην Ταϊλάνδη μετά το μπαράζ επιθέσεων

Δύο συλλήψεις στην Ταϊλάνδη μετά το μπαράζ επιθέσεων

Η αστυνομία της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε ότι συνέλαβε και ανακρίνει δύο άτομα για τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο τουριστικό θέρετρο Χουά Χιν στα νότια της χώρας. Στις επιθέσεις που σημειώθηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Χουά Χιν και άλλα μέρη της Ταϊλάνδης σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλα. Ανησυχίες ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν και άλλες επιθέσεις.

Η αστυνομία της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε ότι συνέλαβε και ανακρίνει δύο άτομα για τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο τουριστικό θέρετρο Χουά Χιν στα νότια της χώρας.

Στις επιθέσεις που σημειώθηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Χουά Χιν και άλλα μέρη της Ταϊλάνδης σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλα.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς:

  • Σε διάστημα 24 ωρών σημειώθηκαν τέσσερις εκρήξεις στο Χουά Χιν που στοίχισαν τη ζωή σε δύο άτομα.
  • Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στο Σουράτ Θάνι, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα άτομο.
  • Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στο Πατόνγκ, στο νησί Πουκέτ.
  • Μία έκρηξη σημειώθηκε στο Τρανγκ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα άτομο.
  • Εκρήξεις και στην παραλιακή Φανγκ Νγκα.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Ωστόσο, οι Αρχές εκτιμούν ότι οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από ισλαμιστές αυτονομιστές.

Οι αρχές της Ταϊλάνδης είχαν πληροφορίες ότι επίκεινται επιθέσεις πριν από αυτές που σημειώθηκαν στη νότια Ταϊλάνδη τις τελευταίες ημέρες, αλλά δεν είχαν συγκεκριμένες πληροφορίες για το χρόνο και τον τόπο που θα σημειώνονταν, δήλωσε σήμερα από την Μπανγκόκ ο αρχηγός της εθνικής αστυνομίας.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας προειδοποίησε σήμερα ότι κι άλλες επιθέσεις μπορεί να σημειωθούν στην Ταϊλάνδη έπειτα από τη σειρά των εκρήξεων που σημειώθηκαν σε τρία θέρετρα της χώρας και συνέστησε στους Γερμανούς που επισκέπτονται τη χώρα να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί. Τρεις Γερμανοί τραυματίστηκαν στις επιθέσεις.

Στην περιοχή Χουά Χιν βρίσκεται ένα ανάκτορο, στο οποίο ο βασιλιάς Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι και η σύζυγός του βασίλισσα Σιρικίτ διαμένουν συχνά τα τελευταία χρόνια.

Σήμερα, Παρασκευή, είναι εθνική αργία στην Ταϊλάνδη με αφορμή τα γενέθλια της βασίλισσας.

Εκτός από την Γερμανία, η Αυστραλία είχε επίσης εκδώσει νωρίτερα ταξιδιωτική οδηγία προς τους πολίτες της, στην οποία τους συνιστούσε να δείξουν «ύψιστη προσοχή» και τους προειδοποιούσε ότι «νέες εκρήξεις μπορεί να σημειωθούν σε οποιαδήποτε περιοχή της Ταϊλάνδης».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ντέρμπι «αιωνίων» με στόχο την Ευρώπη

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κοντράρονται στην τελευταία αγωνιστική των play off, με φόντο την τρίτη θέση και την έξοδο στην Ευρώπη, λίγες μέρες πριν τους δύο τελικούς που έχουν…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024