Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μουσουλμάνοι στον καθεδρικό της Ρουέν στη μνήμη του δολοφονημένου ιερέα

Μουσουλμάνοι στον καθεδρικό της Ρουέν στη μνήμη του δολοφονημένου ιερέα

Σε «προσευχή ειρήνης» και φόρο τιμής για τον ιερέα Ζακ Αμέλ, που σφαγιάστηκε σε εκκλησία στη γαλλική Νορμανδία από «στρατιώτες της ISIS», προσήλθαν χριστιανοί και μουσουλμάνοι τόσο στον καθεδρικό της ίδιας της Ρουέν όσο και σε καθολικές εκκλησίες στην Ιταλία. Στον Καθεδρικό της Ρουέν έδωσαν το «παρών» εκατό μουσουλμάνοι, ενώ στη Ρώμη τρεις ιμάμηδες «συνέδραμαν» τη θεία λειτουργία σε εκκλησία του Τραστέβερε.

Σε «προσευχή ειρήνης» και φόρο τιμής για τον ιερέα Ζακ Αμέλ, που σφαγιάστηκε σε εκκλησία στη γαλλική Νορμανδία από «στρατιώτες της ISIS», προσήλθαν χριστιανοί και μουσουλμάνοι τόσο στον καθεδρικό της ίδιας της Ρουέν όσο και σε καθολικές εκκλησίες στην Ιταλία.

Στον Καθεδρικό της Ρουέν έδωσαν το «παρών» εκατό μουσουλμάνοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για «λειτουργία ειρήνης στη μνήμη του πατέρα Αμέλ», όπως μεταδίδει η Monde.

«Σήμερα υποδέχομαστε ιδιαίτερα τους μουσουλμάνους φίλους μας, που εξέφρασαν την επιθυμία να μας επισκεφθούν» ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος της Ρουέν.

H δολοφονία του καθολικού ιερέα είχε προκαλέσει ιδιαίτερο σοκ και στην Ιταλία. Ανάλογες εκδηλώσεις διαθρησκειακής ενότητας απέναντι στο μίσος διοργανώθηκαν την Κυριακή και σε ιταλικές εκκλησίες.

Στη Ρώμη τρεις ιμάμηδες «συνέδραμαν» τη θεία λειτουργία στην Παναγία στο Τραστέβερε, την οποία παρακολούθησαν καθολικοί και μουσουλμάνοι.

Το ίδιο έγινε και σε εκκλησία στο Μιλάνο, όπου, όπως ανέφερε σύμφωνα με το ιταλικό Ansa ο επικεφαλής της τοπικής μουσουλμανικής κοινότητας, «η μουσουλμανική συμμετοχή συνιστά δήλωση ιερής κοινωνίας, ένα σημάδι πνευματικής εγγύτητας στη χριστιανική κοινότητα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024