Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έκτακτες συσκέψεις έχει η Μέρκελ μετά την επίθεση στο Μόναχο

Έκτακτες συσκέψεις έχει η Μέρκελ μετά την επίθεση στο Μόναχο

Έκτακτες συσκέψεις έχει το Σάββατο η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, λίγες ώρες μετά την δολοφονική επίθεση στο Μόναχο που στοίχισε τη ζωή σε εννέα άτομα -10 μαζί με τον δράστη, έναν 18χρονο Γερμανο-ιρανό- και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλα 21. «Αποτρόπαια τρομοκρατική ενέργεια» χαρακτηρίζει την επίθεση ο Φρανσουά Ολάντ. Καταδικάζει το Ιράν.

Έκτακτες συσκέψεις έχει το Σάββατο η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, λίγες ώρες μετά την δολοφονική επίθεση στο Μόναχο που στοίχισε τη ζωή σε εννέα άτομα -10 μαζί με τον δράστη, έναν 18χρονο Γερμανο-ιρανό- και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλα 21.

Συγκεκριμένα, η Μέρκελ θα συναντήσει τον επικεφαλής του προσωπικού της, Πέτερ Αλτμάιερ, τον υπουργό Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ και αρκετούς αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, ανάμεσά τους αρχηγούς των υπηρεσιών ασφαλείας και προστασίας του Συντάγματος BND και ΒΚΑ.

Ο βαυαρός πρωθυπουργός Χόρστ Ζέεχοφερ (CSU) δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ότι «είναι βαθιά συντετριμμένος. Η άγρια και απάνθρωπη πράξη μας προκαλεί θλίψη και φρίκη. Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα και τους συγγενείς τους. Χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία».

Ολάντ: Αποτρόπαια τρομοκρατική ενέργεια

Η αιματηρή επίθεση στο Μόναχο είναι μια «αποτρόπαια τρομοκρατική ενέργεια» που στόχευε να εντείνει τον φόβο στην Γερμανία μετά από την Γαλλία που έγινε στόχος πριν από μια εβδομάδα, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

«Η τρομοκρατική επίθεση που έπληξε το Μόναχο, σκοτώνοντας πολλούς ανθρώπους είναι μια αποτρόπαιη ενέργεια που στοχεύει να υποκινήσει τον φόβο στην Γερμανία έπειτα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες» ανέφερε ο Ολάντ με ανακοίνωση του.

«Η Γερμανία θα αντισταθεί, μπορεί να βασιστεί στην φιλία και την συνεργασία της Γαλλίας» τόνισε ο γάλλος πρόεδρος, προσθέτοντας πως θα συνομιλήσει με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ το πρωί του Σαββάτου.

Το Ιράν καταδικάζει την επίθεση

Το Ιράν καταδίκασε την χτεσινοβραδινή αιματηρή επίθεση με δράση έναν γερμανο-ιρανό.

Η ιρανική κυβέρνηση «καταδικάζει τη δολοφονία ανυπεράσπιστων αθώων ανθρώπων. Η κυβέρνηση εκφράζει την αλληλεγγύη της στο γερμανικό λαό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Μπαχράμ Γκασεμί, μετέδωσε ο πρώτος δημόσιος γερμανικός τηλεοπτικός σταθμός ΑRD.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν απέστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα στην καγκελάριο της Γερμανίας και στον πρωθυπουργό του κρατιδίου της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ για την πολύνεκρη επίθεση στο Μόναχο, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, σύμφωνα με ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: «Προστατεύουμε την ομάδα και τη στηρίζουμε με φωνή, πάθος και καρδιά»

Ο Ολυμπιακός με νέα ενημέρωση του καλεί τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός στην αναμέτρηση της Πέμπτης (9/5) με αντίπαλο την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024