Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η γαλλική κυβέρνηση επέβαλε οριστικά με διάταγμα τις αλλαγές στα εργασιακά

Η γαλλική κυβέρνηση επέβαλε οριστικά με διάταγμα τις αλλαγές στα εργασιακά

Η κυβέρνηση της Γαλλίας επέλεξε για τρίτη - και τελευταία - φορά να περάσει με διάταγμα τις αμφιλεγόμενες αλλαγές στα εργασιακά, χωρίς την έγκριση της Εθνοσυνέλευσης. Όπως και στις δύο πρώτες αναγνώσεις του νομοσχεδίου, ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς κατέφυγε στο αμφιλεγόμενο Άρθρο 49.3 του Συντάγματος της Γαλλίας που επιτρέπει στην κυβέρνηση να παρακάμψει τη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Η κυβέρνηση της Γαλλίας επέλεξε για τρίτη – και τελευταία – φορά να περάσει με διάταγμα τις αμφιλεγόμενες αλλαγές στα εργασιακά, χωρίς την έγκριση της Εθνοσυνέλευσης.

Όπως και στις δύο πρώτες αναγνώσεις του νομοσχεδίου, ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς κατέφυγε στο αμφιλεγόμενο Άρθρο 49.3 του Συντάγματος της Γαλλίας που επιτρέπει στην κυβέρνηση να παρακάμψει τη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Το νομοσχέδιο έχει προκαλέσει τριγμούς στο κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα και ορισμένοι εκτιμούν ότι ορισμένοι βουλευτές των Σοσιαλιστών θα το καταψήφιζαν.

Οι βουλευτές έχουν στη διάθεσή τους 24 ώρες για να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης (εάν συγκεντρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών). Εάν δεν τα καταφέρουν θεωρείται ότι το νομοσχέδιο έχει ψηφιστεί.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας θα δώσει στους εργοδότες μεγαλύτερη ευελιξία ώστε να καταπολεμηθεί η ανεργία. Οι πολέμιοι του νομοσχεδίου όμως το κρίνουν υπερβολικά φιλελεύθερο και φοβούνται ότι θα επιδεινώσει την εργασιακή ανασφάλεια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024