Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΥΠΕΞ της Βρετανίας ο Μπόρις Τζόνσον χωρίς κεντρικό ρόλο για το Brexit

ΥΠΕΞ της Βρετανίας ο Μπόρις Τζόνσον χωρίς κεντρικό ρόλο για το Brexit

Υπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει ο «στρατηγός» του Brexit Μπόρις Τζόνσον στην κυβέρνηση υπό την Τερέζα Μέι, χωρίς ωστόσο να έχει τον κεντρικό ρόλο στη διαπραγμάτευση για το Brexit. Δημιουργείται νέο χαρτοφυλάκιο υπουργού αρμόδιου για την Αποχώρηση από την ΕΕ, το οποίο αναλαμβάνει ο Ντέιβιντ Ντέιβις, υψηλόβαθμο στέλεχος των Τόρις και σθεναρός υποστηρικτής του Brexit. Στην εξίσου καίρια θέση του υπουργού Διεθνούς Εμπορίου ο Λίαμ Φοξ, επίσης υπέρμαχος του Brexit.

Υπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει ο «στρατηγός» του Brexit Μπόρις Τζόνσον στην κυβέρνηση υπό την Τερέζα Μέι, χωρίς ωστόσο να έχει τον κεντρικό ρόλο στη διαπραγμάτευση για τους όρους εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ. Νέος υπουργός Οικονομικών ο Φίλιπ Χάμοντ.

Ο Μπόρις Τζόνσον, πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, είχε αποσυρθεί αιφνιδιαστικά από την κούρσα διαδοχής για τα ηνία του Συντηρητικού Κόμματος μετά την ανοιχτή αμφισβήτηση που δέχθηκε από τον «συναγωνιστή» του στην εκστρατεία εξόδου από την ΕΕ Μάικλ Γκόουβ.

Σήμερα αναλαμβάνει υπουργός Εξωτερικών στη νέα κυβέρνηση, ωστόσο δημιουργείται νέα θέση υπουργού αρμόδιου για την Αποχώρηση από την ΕΕ την οποία καταλαμβάνει ο Ντέιβιντ Ντέιβις, ανώτατο στέλεχος των Συντηρητικών που είχε ηττηθεί από το Ντέιβιντ Κάμερον στη μάχη για την ηγεσία των Τόρις το 2015.

Σε άρθρο του το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπο Conservative Home τη Δευτέρα, ο Ντέιβις ανέφερε ότι το Λονδίνο δεν θα πρέπει να βιαστεί να ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας που σηματοδοτεί την εκκίνηση της μακράς διαπραγμάτευσης για τη νέα σχέση μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ.

Στην εξίσου καίρια θέση του υπουργού Διεθνούς Εμπορίου η Τερέζα Μέι διόρισε τον Λίαμ Φοξ, εκ των ηγετικών στελεχών της εκστρατείας του Brexit. Ο Φοξ θα κληθεί να συνάψει νέες διεθνείς εμπορικές συμφωνίες μετά την απόφαση των Βρετανών στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Ο 54χρονος Φοξ διετέλεσε υπουργός Άμυνας (2010-2011) ενώ είχε επίσης αναλάβει διάφορες άλλες θέσεις σε κυβερνήσεις των Τόρις κατά το παρελθόν.

Υπουργός Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση Μέι αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ.

Ο Τζορτζ Όζμπορν, υπουργός Οικονομικών από το 2010 και στενός συνεργάτης του Ντέιβιντ Κάμερον, παραιτήθηκε από την κυβέρνηση, ανέφερε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Νο. 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Όζμπορν θεωρείτο προαλειφόμενος διάδοχος του Κάμερον έως το δημοψήφισμα του περασμένου μήνα και την επικράτηση του Brexit. Ο τέως υπουργός Οικονομικών ήταν από τους πρωταγωνιστές της εκστρατείας υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης αναφέρεται επίσης πως ο Μάικλ Φάλον παραμένει στο υπουργείο Άμυνας.

Ο Άμπερ Ραντ διορίζεται υπουργός Εσωτερικών -μέχρι σήμερα ήταν υφυπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Πρώτη» για Κόντη στον Παναθηναϊκό – Τι είπε στους ποδοσφαιριστές

Ο Χρήστος Κόντης πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση με τον Παναθηναϊκό..

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024