Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Δεν είμαστε τόσο διχασμένοι όσο φαινόμαστε» λέει ο Ομπάμα από το Ντάλας

«Δεν είμαστε τόσο διχασμένοι όσο φαινόμαστε» λέει ο Ομπάμα από το Ντάλας

Σε επιμνημόσυνη τελετή για τους πέντε αστυνομικούς που έπεσαν νεκροί στο Ντάλας παρέστη ο Μπαράκ Ομπάμα καλώντας τους Αμερικανούς «να μην απελπίζονται» μπροστά στην επίθεση που φάνηκε να εκθέτει «το βαθύτερο ρήγμα της δημοκρατίας μας». Με τις φυλετικές εντάσεις ξανά στο προσκήνιο, ο Ομπάμα τόνισε: «Είμαι εδώ για να πω ότι πρέπει να απορρίψουμε αυτή την απόγνωση. Είμαι εδώ για να επιμείνω ότι δεν είμαστε τόσο διχασμένοι όσο φαινόμαστε».

Σε διαθρησκευτική επιμνημόσυνη τελετή στο Ντάλας για τους πέντε αστυνομικούς που έπεσαν νεκροί από τους σφαίρες του 25χρονου Μάικα Τζόνσον παρέστη ο Μπαράκ Ομπάμα, καλώντας τους Αμερικανούς να «μην απελπίζονται» μπροστά στην επίθεση που φάνηκε να εκθέτει «το βαθύτερο ρήγμα της δημοκρατίας μας».

Με τις φυλετικές εντάσεις ξανά στο προσκήνιο, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε: «Είμαι εδώ για να πω ότι πρέπει να απορρίψουμε αυτή την απόγνωση. Είμαι εδώ για να επιμείνω ότι δεν είμαστε τόσο διχασμένοι όσο φαινόμαστε».

Ο Ομπάμα χαιρέτισε το έργο των ανδρών της αστυνομίας, τονίζοντας ότι η ζωή τους μπορεί να κινδυνεύσει ανά πάσα στιγμή και σημειώνοντας πως το Ντάλας και οι ΗΠΑ θρηνούν σήμερα λιγότερα θύματα εξαιτίας της γενναιότητας των αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους.

Ο 25χρονος Μάικα Τζόνσον, ο οποίος είχε υπηρετήσει στο Αφγανιστάν, σκότωσε τους αστυνομικούς εν μέσω αντιρατσιστικής διαδήλωσης που είχε διοργανωθεί στο Ντάλας εξαιτίας της δολοφονίας δύο Αφροαμερικανών στην Μινεσότα και την Λουιζιάνα από αστυνομικά πυρά.

Μιλώντας στην τελετή, ο Ομπάμα τόνισε επίσης ότι οι Αμερικανοί δεν μπορούν να απορρίπτουν ως ταραχοποιούς τους διαδηλωτές που ζητούν να δοθεί προσοχή σε φυλετικά ζητήματα 50 χρόνια μετά το Νόμο για τα Πολιτικά Δικαιώματα.

Οι Αμερικανοί γνωρίζουν ότι ο φανατισμός παραμένει, κάποιοι επηρεάζονται περισσότεροι από άλλους και κανείς «δεν είναι απόλυτα αθώος», υπογράμμισε για να σημειώσει στη συνέχεια πως η χώρα ζητά από την αστυνομία «να κάνει υπερβολικά πολλά», ενώ «εμείς οι ίδιοι κάνουμε πολύ λίγα».

Ο Μπαράκ Ομπάμα παρέστη τελετή στη μνήμη των αστυνομικών μαζί με την σύζυγό του, Μισέλ, τον αντιπρόεδρο Τζον Μπάιντεν και την σύζυγό του, Τζιλ.

Στο Ντάλας βρέθηκε για να αποτίσει φόρο τιμής στους αστυνομικούς και ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Ο.Μπους, ο οποίος κατάγεται από το Τέξας, εξαίροντας το έργο της αστυνομίας. «Το θάρρος τους είναι η προστασία και ασπίδα μας» δήλωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο νέος «τεχνικός διευθυντής» της Αλ Νασρ (vids)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να είναι ο απόλυτος σταρ στη Σαουδική Αραβία και να σκοράρει ακατάπαυστα με την Αλ Νασρ, όμως 1,5 χρόνο μετά φαίνεται να έχει αναλάβει και νέο κομβικό ρόλο στον σύλλογο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024