Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο δράστης του Ντάλας σχεδίαζε ακόμα μεγαλύτερη επίθεση

Ο δράστης του Ντάλας σχεδίαζε ακόμα μεγαλύτερη επίθεση

O δράστης του μακελειού στο Ντάλας σχεδίαζε να δολοφονήσει αστυνομικούς πολύ πριν από τον θάνατο των δύο Αφροαμερικανών σε Λουιζιάνα και Μινεσότα, ενώ είχε «και άλλα καταστροφικά σχέδια», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης παραπέμποντας στο οπλοστάσιο που βρέθηκε στην κατοικία του 25χρονου Μάικα Τζόνσον. Στο Ντάλας θα βρεθεί την Τρίτη ο Μπαράκ Ομπάμα για να παραστεί σε τελετή στη μνήμη των πέντε αστυνομικών. Περισσότερες από 200 συλλήψεις σε διαδηλώσεις.

O δράστης του μακελειού στο Ντάλας σχεδίαζε να δολοφονήσει αστυνομικούς πολύ πριν από τον θάνατο των δύο Αφροαμερικανών από στελέχη των δυνάμεων επιβολής του νόμου, ενώ είχε «και άλλα καταστροφικά σχέδια», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης Ντέιβιντ Μπράουν παραπέμποντας στο οπλοστάσιο που βρέθηκε στην κατοικία του 25χρονου Μάικα Τζόνσον.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα μεταβεί, εν τω μεταξύ, την Τρίτη στο Ντάλας προκειμένου να παραστεί σε τελετή στη μνήμη των πέντε αστυνομικών.

Κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχου του Ντάλας, ο Ομπάμα θα ταξιδέψει στην πόλη του Τέξας όπου θα απευθύνει μήνυμα σε διαθρησκευτική επιμνημόσυνη τελετή στο Morton H. Meyerson Symphony Center, ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ο εκπρόσωπος του Λευκός Οίκος Τζος Έρνεστ.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως οι αρχές προχώρησαν σε περισσότερες από 200 προσαγωγές και συλλήψεις σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή

Η αστυνομία βρήκε στην κατοικία του Μάικα Τζόνσον, στα περίχωρα του Ντάλας, υλικά για την παρασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, τουφέκια, σφαίρες και ένα βιβλίο με τακτικές μάχης.

«Ο ύποπτος είχε εξασκηθεί στην ανατίναξη εκρηκτικών υλικών και τα υλικά [που βρέθηκαν] ήταν αρκετά για να προκαλέσουν καταστροφικές συνέπειες στην πόλη και στην περιοχή βόρεια του Τέξας» ανέφερε ο Ντέιβιντ Μπράουν μιλώντας την Κυριακή στο δίκτυο CNN.

Ο 25χρονος είχε επίσης σχεδιάσει τις δολοφονίες πολύ πριν από τον θάνατο δύο Αφροαμερικανών από σφαίρες αστυνομικών, την Τρίτη στη Λουιζιάνα και την Τετάρτη στη Μινεσότα, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας.

«Πιστεύουμε» ότι ο Τζόνσον είχε σχεδιάσει το μακελειό πριν από αυτές τις δύο υποθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει το παραλήρημά του και να επιταχυνθούν τα σχέδιά του» σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Μπράουν.

Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών με την αστυνομία, όπου τελικά ο Τζόνσον σκοτώθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που πυροδότησε ρομπότ, «μας έλεγε ψέματα, μας δούλευε, μας κορόιδευε, τραγουδούσε και ζητούσε να μάθει πόσους αστυνομικούς είχε σκοτώσει, έλεγε ότι ήθελε να σκοτώσει περισσότερους και ότι είχε μαζί του βόμβες» ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ντάλας.

«Η διαπραγμάτευση δεν προχωρούσε καθόλου» καθώς «εκείνος ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει και άλλους αστυνομικούς και, αν δεν δρούσαμε, θα είχε σκοτώσει και άλλους» συνέχισε.

Όταν ο δράστης τραυματίστηκε έγραψε τα γράμματα «rb» με το ίδιο του αίμα σε έναν τοίχο του κτιρίου όπου είχε οχυρωθεί, είπε ο Μπράουν, ο οποίος δεν γνωρίζει τι σημαίνουν αυτά τα γράμματα.

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ζήτησε να συνομιλήσει με έναν μαύρο αστυνομικό, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Ντάλας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

LIVE: Αρσεναλ – Έβερτον

LIVE: Αρσεναλ - Έβερτον. Παρακολουθήστε live στις 18:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αρσεναλ - Έβερτον για την 38η αγωνιστική της Premier League. Τηλεοπτικά από Novasports 3HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024