Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κωνσταντινούπολη: Καταδικάζει και «επαγρυπνεί» η διεθνής κοινότητα

Κωνσταντινούπολη: Καταδικάζει και «επαγρυπνεί» η διεθνής κοινότητα

Μαζί με την έντονη καταδίκη τους για το μακελειό στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολη, οι ξένες κυβερνήσεις υπογραμμίζουν τον «παγκόσμιο κίνδυνο» που εγείρει η τρομοκρατική απειλή, ειδικά εκείνη των τζιχαντιστικών ομάδων. Το NATO υπογράμμισε πως στέκει αλληλέγγυο με την Τουρκία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας ενώ συγκεκριμένα οι ΗΠΑ σημειώνουν πως εξετάζουν στενά την επίθεση.

Μαζί με την έντονη καταδίκη τους για το μακελειό στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολη, οι ξένες κυβερνήσεις υπογραμμίζουν τον «παγκόσμιο κίνδυνο» που εγείρει η τρομοκρατική απειλή, ειδικά εκείνη των τζιχαντιστικών ομάδων.

Το NATO υπογράμμισε πως στέκει αλληλέγγυο με την Τουρκία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας ενώ συγκεκριμένα οι ΗΠΑ σημειώνουν πως εξετάζουν στενά την επίθεση.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν-Γκι Μουν καταδίκασε την «τρομοκρατική επίθεση», όπως την χαρακτήρισε, καλώντας να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι σχεδιαστές της.

Ο ΓΓ «στέκεται αποφασιστικά στο πλευρά της Τουρκίας την ώρα που αντιμετωπίζει αυτήν την απειλή και τονίζει την ανάγκη να ενταθούν οι περιφερειακές και διεθνείς προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του βίαιου εξτρεμισμού», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Μπαν Γκι-Μουν.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, καταδίκασε την «ειδεχθή τρομοκρατική επίθεση», λέγοντας πως «δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία για την τρομοκρατία».

Τα μέλη του ΝΑΤΟ «στέκουν αλληλέγγυα με την Τουρκία, ενωμένα στην αποφασιστικότητά τους να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία σε όλες της τις μορφές» ανέφερε.

Από τις ΗΠΑ, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ ανέφερε πως η Ουάσινγκτον «καταδικάζει στον ισχυρότερο βαθμό» τις επιθέσεις, λέγοντας πως η επιλογή ενός αεροδρομίου ως στόχου δείχνει πως επιλέχθηκε «ένα σύμβολο της διεθνούς διασύνδεσης και των δεσμών που συνδέουν τις χώρες μας».

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τη σύμμαχο Τουρκία, μαζί με όλους τους εταίρους και συμμάχους μας ανά τον κοσμό, καθώς συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε την απειλή της τρομοκρατίας».

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις και από την ευρωπαϊκή πλευρά -και ειδικά από την κυβέρνηση του Βελγίου, καθώς η επίθεση του Μαρτίου στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών μοιάζει σχεδόν πανομοιότυπη με εκείνη στο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης. Ο βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ μίλησε για «αηδιαστική επίθεση», τονίζοντας πως «στεκόμαστε στο πλευρό της Άγκυρας».

Από την πλευρά της Γερμανίας, ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ δήλωσε «συγκλονισμένος» από την επίθεση.

«Θρηνούμε για τα θύματα και τους οικείους τους, στεκόμαστε στο πλευρό της Τουρκίας» ανέφερε ο Στάινμαϊερ, που δήλωσε τα πρώτα λεπτά -στο περιθώριο δείπνου με μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας για το Ραμαζάνι- πως «όλα δείχνουν ότι οι τρομοκράτες χτύπησαν ξανά την τουρκική μητρόπολη».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024