Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κέρι: Η θέση της Βρετανίας άλλαξε, δεν υποβαθμίστηκε

Κέρι: Η θέση της Βρετανίας άλλαξε, δεν υποβαθμίστηκε

Η απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση άλλαξε την θέση της στη διεθνή σκηνή, αλλά δεν την υποβάθμισε, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι από το Λονδίνο όπου βρίσκεται. Ο Κέρι πρόσθεσε, πάντως, ότι «λυπάται» για την απουσία της Βρετανίας από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Βρυξελλών για την εμπορική συμφωνία TTIP.

Η απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση άλλαξε την θέση της στη διεθνή σκηνή, αλλά δεν την υποβάθμισε, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι από το Λονδίνο όπου βρίσκεται.

Ο Κέρι πρόσθεσε, πάντως, ότι «λυπάται» για την απουσία της Βρετανίας από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Βρυξελλών για την εμπορική συμφωνία TTIP.

«Στο ερώτημα εάν συμφωνώ ότι ο ρόλος της Βρετανίας έχει με κάποιο τρόπο υποβαθμιστεί: Όχι, νομίζω ότι έχει αλλάξει» επισήμανε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο πλευρό του Βρετανού ομολόγου του Φίλιπ Χάμοντ.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα λείψει αυτή η φωνή εντός του πλαισίου της ΕΕ που θα αλλάξει. Προσωπικά λυπάμαι που η Βρετανία δεν θα κάθεται στο τραπέζι (των διαπραγματεύσεων) όταν θα διεξάγονται συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ-ΕΕ».

«Ωστόσο δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Βρετανία θα συνεχίσει να είναι ισχυρή για εμάς, θα εμπλέκεται σε κρίσιμο βαθμό με εμάς σε κάθε θέμα ξεχωριστά» τόνισε ο Κέρι.

Την ίδια ώρα, ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι η αμερικανική κυβέρνηση αναμένει ότι η ΕΕ και η Βρετανία θα συνεργαστούν προκειμένου να καθορίσουν το χρονοδιάγραμμα εξόδου.

«Αυτό που αναμένουμε είναι ότι θα υπάρξει μια μεθοδική διαδικασία» επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Έρικ Σουλτς.

«Θα πρέπει να υπάρξει μια διαδικασία και να ληφθεί μια απόφαση, (να καθοριστεί) ένα χρονοδιάγραμμα για την Βρετανία προκειμένου να λύσει τις διαφορές της με την ΕΕ» τόνισε ο ίδιος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024