Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Καμία συζήτηση για Brexit πριν την ενεργοποίηση του Άρθρου 50»

«Καμία συζήτηση για Brexit πριν την ενεργοποίηση του Άρθρου 50»

Δεν θα υπάρξουν επίσημες ή ανεπίσημες διαπραγματεύσεις, πριν η Βρετανία αποφασίσει την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 για έξοδο από την ΕΕ, συμφώνησαν Άνγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ και Ματέο Ρέντσι σε συνάντηση που είχαν στο Βερολίνο.

Συναντήσεις στο Βερολίνο για τα αποτελέσματα του βρετανικού δημοψηφίσματος και για το μέλλον της Ευρώπης είχε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι.

Οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν ότι δεν θα υπάρξουν επίσημες ή ανεπίσημες διαπραγματεύσεις, πριν η Βρετανία αποφασίσει την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 για έξοδο από την ΕΕ.

«Είμαστε ενωμένοι στην άποψή μας ότι το Άρθρο 50 πρέπει να ενεργοποιηθεί και ότι πριν ληφθεί αυτή η απόφαση, δεν μπορούν να ληφθούν περαιτέρω μέτρα» είπε η Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

«Μόνο τότε μπορεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να δώσει οδηγίες κάτω από τις οποίες θα γίνει η διαπραγμάτευση μιας εξόδου» σημείωσε η γερμανίδα καγκελάριος.

«Αυτό σημαίνει ότι -και συμφωνούμε σε αυτό το σημείο- δεν θα υπάρξουν ούτε άτυπες, ούτε επίσημες διαπραγματεύσεις για έξοδο της Βρετανίας, μέχρι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να λάβει το αίτημα (της χώρας) για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε η Μέρκελ.

Παράλληλα, Μέρκελ, Ολάντ και Ρέντσι κάλεσαν να υπάρξει «νέα ώθηση» για την ενίσχυση της ΕΕ.

Ωστόσο, ο γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο στο να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος να χειριστεί η ΕΕ την έξοδο της Βρετανίας. «Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την αβεβαιότητα» σημείωσε.

Επίσης, είπε ότι υπάρχουν τέσσερις προτεραιότητες για την Ευρώπη: η ασφάλεια, η ανάπτυξη, τα μέτρα για τους νέους, η ευρωζώνη και η φορολογική της εναρμόνιση.

Νωρίτερα, η Άνγκελα Μέρκελ είχε συναντηθεί και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024