Τρίτη 14 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χιλιάδες αποχαιρέτησαν τον Μοχάμεντ Άλι

Χιλιάδες αποχαιρέτησαν τον Μοχάμεντ Άλι

Χιλιάδες άτομα παρακολούθησαν την κηδεία του θρύλου της πυγμαχίας, Μοχάμεντ Άλι, στην πατρίδα του το Λούισβιλ του Κεντάκι, φωνάζοντας το όνομά του και ραίνοντας τα οχήματα που μεταφέρουν τη σορό του Μ.Άλι με λουλούδια. Στην τελετή παρόντες, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, καθώς και ο ηθοποιός Γουίλ Σμιθ. Φωτορεπορτάζ

Χιλιάδες άτομα παρακολούθησαν την κηδεία του θρύλου της πυγμαχίας, Μοχάμεντ Άλι, στην πατρίδα του το Λούισβιλ του Κεντάκι.

Ο Άλι πέθανε την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 74 ετών.

Η νεκρώσιμη πομπή πέρασε μπροστά από μέρη -σταθμούς στη ζωή του Μοχάμεντ Άλι και θα ακολουθήσει μία διαθρησκευτική τελετή.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Μοχάμεντ Άλι αλλά και κατά μήκος της διαδρομής που ακολούθησε η νεκρική πομπή του.

Η νεκροφόρα που μετέφερε τη σορό του Άλι πέρασε από πολλά ορόσημα της πόλης που έχουν συνδεθεί άρρηκτα μαζί του: το σπίτι του στο Γουέστ Έντ αλλά και το Κέντρο Μοχάμεντ Άλι, ένα μουσείο στο κέντρο του Λούιβιλ, για να καταλήξει στο Εθνικό Κοιμητήριο του Κέιβ Χιλ, όπου θα τελεστεί η ταφή, σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Στην πορεία, οι συγκεντρωμένοι έραιναν τα οχήματα με λουλούδια και φώναζαν ρυθμικά το όνομα του θρύλου της πυγμαχίας.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ο Γουίλ Σμιθ, ο οποίος έχει ερμηνεύσει τον Μοχάμεντ Άλι, ενώ επικήδειους θα εκφωνήσουν ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον και ο κωμικός Μπίλι Κρίσταλ. Μήνυμα θα απευθύνει στους παρευρισκόμενους και η κόρη του Malcom X.

Τα δωρεάν εισιτήρια για τη νεκρώσιμη ακολουθία που θα πραγματοποιηθεί σε αθλητικό κέντρο χωρητικότητας 18.000 ατόμων εξαντλήθηκαν μέσα σε διάστημα μισής ώρας.

Οι οργανωτές ανακοίνωσαν ότι μεταξύ των προσωπικοτήτων που θα παραστούν στην τελετή θα είναι και ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας, ενώ ο τούρκος πρόεδρος δεν θα είναι τελικά παρών.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν θα παραστεί στην κηδεία, καθώς θα παρευρίσκεται στην τελετή αποφοίτησης της κόρης του, Μάλια.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέτισε φόρο τιμής στον θρυλικό πυγμάχο, υπογραμμίζοντας ότι ο αγώνας του για φυλετική δικαιοσύνη και θρησκευτική ανεκτικότητα «συγκλόνισε την υφήλιο» και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άστον Βίλα – Λίβερπουλ 3-3: O Nτουράν σόκαρε τους ρεντς στην ματσάρα του «Villa Park»

Η Λίβερπουλ μπορεί να προηγήθηκε με 3-1, ωστόσο δεν έφυγε με την νίκη από την έδρα της Άστον Βίλα, αφού με δύο γκολ του Ντουράν στο φινάλε της αναμέτρησης, η ομάδα του Ουνάι Έμερι πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Μαϊου 2024