Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Βουτιά» σημειώνει η τουριστική κίνηση στο Παρίσι

«Βουτιά» σημειώνει η τουριστική κίνηση στο Παρίσι

Παρεμβάσεις σχεδιάζει η γαλλική πρωτεύουσα για την ενίσχυση του τουρισμού στο Παρίσι, μετά την «βουτιά» που έχει σημειωθεί στους αριθμούς τουριστών εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων. Οι μαζικές διαδηλώσεις και οι επαναλαμβανόμενες απεργίες αναμένεται να μειώσουν κι άλλο τον τουρισμό.

Παρεμβάσεις σχεδιάζει η γαλλική πρωτεύουσα για την ενίσχυση του τουρισμού στο Παρίσι, μετά την «βουτιά» που έχει σημειωθεί στους αριθμούς τουριστών εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων. Οι μαζικές διαδηλώσεις και οι επαναλαμβανόμενες απεργίες αναμένεται να μειώσουν κι άλλο τον τουρισμό.

Στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι, η δήμαρχος Αν Ινταλγκό και ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό, ανακοίνωσαν την καμπάνια προώθησης της Πόλης του Φωτός.

«Στόχος είναι να καθησυχάσουμε τόσο τους επισκέπτες, όσο και τους επαγγελματίες (στην πόλη) για την κατάσταση ασφαλείας στο Παρίσι και να στείλουμε ένα μήνυμα ενθουσιασμού που θα κάνει το Παρίσι ξανά επιθυμητό προορισμό» είπαν σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Ο αριθμός των τουριστών στην γαλλική πρωτεύουσα έχει σημειώσει τεράστια πτώση και οι προσπάθειες να επανέλθουν οι τουρίστες συναντούν ως εμπόδιο τις διαδηλώσεις και τις απεργίες που πλήττουν τη Γαλλία, καθώς πολλοί κλάδοι αντιδρούν στην μεταρρύθμιση για τα εργασιακά.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των Ιαπώνων τουριστών μειώθηκε κατά 56% το πρώτο τετράμηνο του 2016, σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, ενώ 36% λιγότεροι Ρώσοι επισκέφθηκαν το Παρίσι. Κατά 13,9% μειώθηκε ο αριθμός των κινέζων τουριστών.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας που ενδεχομένως θα προκαλέσουν προβλήματα στους δεκάδες εκατομμύρια επισκέπτες και φιλάθλους οι οποίοι ελπίζουν να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες του Euro 2016 από την 10η Ιουνίου, έπειτα από εβδομάδες κινητοποιήσεων και βίαιων διαδηλώσεων.

«Οι σκηνές που παραπέμπουν σε αντάρτικο στην καρδιά του Παρισιού κι οι οποίες μεταδόθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο ενισχύουν το αίσθημα του φόβου και την έλλειψη κατανόησης από τους επισκέπτες ενώ επικρατεί ήδη ένα κλίμα άγχους» στην χώρα ισχυρίστηκε ο Φρεντερίκ Βαγιετού, επικεφαλής του Συμβουλίου Τουρισμού της περιοχής του Παρισιού σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα.

Η Γαλλία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουριστικό τομέα, που παράγει το 7% και πλέον του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος και το 13% και πλέον αυτού από την περιφέρεια της Ιλ ντε Φρανς, στην οποία περιλαμβάνεται το Παρίσι.

Περίπου 500.000 άνθρωποι στην περιφέρεια του Ιλ ντε Φρανς απασχολούνται σε θέσεις εργασίας που συνδέονται με τον τουρισμό.

Τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια θεατές αναμένεται να επισκεφθούν τη Γαλλία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου που ξεκινά την 10η Ιουνίου και θα διαρκέσει έναν μήνα.
Η συνδικαλιστική ένωση CGT έχει εξαγγείλει μαζικές διαδηλώσεις στο Παρίσι την 14η Ιουνίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024