Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Tούρτα στην αρχηγό της ΚΟ της Αριστεράς για «ξενοφοβικές» θέσεις

Γερμανία: Tούρτα στην αρχηγό της ΚΟ της Αριστεράς για «ξενοφοβικές» θέσεις

Ακτιβιστές που δηλώνουν υποστηρικτές των προσφύγων διέξοψαν κομματική συγκέντρωση του γερμανικού κόμματος της Linke (Αριστερά), ρίχνοντας τούρτα στο πρόσωπο της επικεφαλής της κοινοβουλευτικής του ομάδας, Ζάρα Βάγκενκνεχτ. Οι δράστες, εναντίον των οποίων υποβλήθηκε μήνυση, επικαλέστηκαν αναφορές της Βάγκενκνεχτ πως «υπάρχουν όρια στις δυνατότητες υποδοχής [προσφύγων και μεταναστών] και στις δυνατότητες αποδοχής από την πλευρά της κοινωνίας».

Ακτιβιστές που δηλώνουν υποστηρικτές των προσφύγων διέξοψαν κομματική συγκέντρωση του γερμανικού κόμματος της Linke (Αριστερά), ρίχνοντας τούρτα στο πρόσωπο της επικεφαλής της κοινοβουλευτικής του ομάδας, Ζάρα Βάγκενκνεχτ.

Οι δράστες, εναντίον των οποίων υποβλήθηκε μήνυση, επικαλέστηκαν αναφορές της Βάγκενκνεχτ πως «υπάρχουν όρια στις δυνατότητες υποδοχής (προσφύγων και μεταναστών) και στις δυνατότητες αποδοχής από την πλευρά της κοινωνίας».

Προ ημερών, η Βάγκενκνεχτ είχε μιλήσει για όρια στην «προθυμία αποδοχής» και για «δίκαιο φιλοξενίας το οποίο δεν πρέπει να εκμεταλλεύονται» πρόσφυγες και μετανάστες, σύφμωνα με την Sueddeutsche – αναφορές που είχαν μάλιστα προκαλέσει ασυνήθιστα ισχυρές κριτικές ακόμη και μέσα στο κόμμα της Αριστεράς.

Μετά το περιστατικό με την τούρτα, οι δράστες πέταξαν στο χώρο φυλλάδια στα οποία εξίσωναν την επικεφαλής της ΚΟ της Linke με ηγετικά στελέχη του ξενοφοβικού AfD (και συγκεκριμένα την Μπεατριξ φον Στορχ, η οποία επίσης είχε «φάει» τούρτα στο πρόσωπο σε κομματική εκδήλωση του AfD το Φεβρουάριο).

Οι δράστες, μία γυναίκα και ένας άνδρας, είχαν μπει στο χώρο παριστάνοντας τους δημοσιογράφους.

O συνεπικεφαλής της Βάγκεκνεχτ στην αρχηγία της ΚΟ της Linke Ντίτμαρ Μπαρτς απέρριψε «κατηγορηματικά» στην ομιλία του στη συνέχεια όσα επέρριπτε στην Βάγκενκχνετ το φυλλάδιο, λέγοντας πως η βουλευτής, «όπως και όλοι της Linke, καταψήφισε την αποδυνάμωση του νομικού πλαίσιου για το άσυλο».

Όσον αφορά την επίθεση, είπε πως «δεν πρόκειται για Αριστερά, δεν πρόκειται για αντιφασισμό, είναι αντικοινωνική, ύπουλη και χαζή» συμπεριφορά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε και ισοφάρισε σε 1-1

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε με 95-79 της Μακάμπι, με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν σε 1-1 τη σειρά των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024